RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ocak 2018, Cuma 18:44:43 tarihnde eklendi. 1110 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Arşiv Yalan Söylemez!

ALEKSANDR CHERKASOV "XVI - XVIII. YÜZYIL ARASINDA, KAFKASYA'DAN, TÜRKİYE'YE (OSMANLI TOPRAKLARINA) 1 MİLYON ÜZERİNDE KÖLE TAŞINDI!"
Arşiv Yalan Söylemez!
12/01/2018. Krasnodar. 17 Ocak. Kuban24 tv. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). TASS (TACC) Haber Ajansının verdiği bilgiye göre, Krasnodar Bölgesi arşivinde, XIX. Yüzyılda Kafkasya'dan Türkiye'ye (Osmanlı topraklarına - Abhazyam.com)götürülen köle listesi bulundu. Rus bilim adamları tarafından yapılan araştırmalarda, 1810 yılında Gelendzhik  (Геленджик) yakınlarında gözaltına alınan bir köle gemisine ilişkin bir rapor bulundu. 
 
Bulunan bu belge, Kafkasya sahillerinden Türkiye'ye hangi tür kölelerin götürüldüğünü ortaya çıkaran ilk kanıt olarak görülüyor. Türk (Osmanlı - Abhazyam.com) köle gemisinin 1810 yılı Haziran ayında, Rus güvenlik güçleri tarafından Kırım Koridoru üzerinde ele geçirildiğini açıklıyor.
 
Uluslararası Temel ve Uygulamalı Araştırmalar Merkezi Uzmanı Aleksandr Cherkasov "Açık olarak söylemek gerekirse, bir köle gemisinin belgelerine bakmayı başardık diyebiliriz. Askeri - Deniz Donanması Merkezi Arşivlerinde, böyle belgeler ilk kez bulundu. Daha önce bu kıyı bölgelerinden Türkiye'ye kölelerin gönderildiği söyleniyordu, ancak insanların ne tür eziyetler çektiğini ayrıntılı olarak anlatan bir belge örneği bulunmuyordu" dedi. 
 
Belgeye göre, gemi içerisinde 83 kişi bulunuyordu: 10 kişi mürettebat (9 Türk - 1 Rum), 7 Tacir (İnsan Taciri - Abhazyam.com), 66 Köle - 25 Erkek ve 41 Kadın. Onların içerisinde 41 Kişi - Abazin, 15 kişi Rus ve 10 kişi Çerkes (Adıge) bulunuyordu. Kölelerin yarıdan fazlası 16 yaş altında bulunuyordu, 5 küçük çocuk, aileleri ile gemide idi. Araştırmacılar, 66 köle bedelinin, 2.500 inek maliyeti karşılığı olduğunu keşfettiler.  
 
Cherkasov, Karadeniz limanlarından, insan gönderilmesinin1864 yılında sona eren Kafkas savaşı sonuna kadar sürdüğünü sözlerine ekledi. TASS (TACC) Haber Ajansı, bilim adamlarına dayanarak verdiği bilgiye göre, Karadeniz sahillerinden XVI. Yüzyıl - XVIII. Yüzyıl arasında 1 milyon üzerinde kölenin gönderildiğini belirtiyor.  
 
http://kuban24.tv/item/v-arhive-krasnodarskogo-kraya-nashli-opis-rabov-kotoryh-vyvozili-s-kavkaza-v-turciyu-v-xix-veke-191057
 
Kaynak: http://kuban24.tv/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.