RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Ocak 2018, Salı 18:02:05 tarihnde eklendi. 629 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Muhalefet Toplanıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ MUHALEFET PARTİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI SUHUM’DA TOPLANDI.
Muhalefet Toplanıyor
09/01/2018. Suhum. 9 Ocak. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti muhalewfet içerisinde bulunan siyasi parti, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, 9 Ocak Salı günü Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan siyasal – ekonomik koşulları görüşmek üzere Suhum’da toplantı düzenlediler.
 
Toplantıya, “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Parti Yönetimi, Sosyo – Ekonomik ve Politik Araştırmalar Vakfı “Apra” «Апра», Sivil Toplum Kuruluşları “Kyarazaa” «Кьаразаа», “Abzanhara” «Абзанхара» ve “Evimiz – Abhazya” «Наш дом - Абхазия», “Birleşik Abhazya” «Единая Абхазия» Siyasi Parti, “Abhazya Adalet ve Kalkınma Ulusal Cephesi” «Народный фронт Абхазии за справедливость и развитие» Temsilcileri, Ulusal Meclis Milletvekilleri katıldılar. 
 
Toplantı, muhalefet partileri ve siyasi güçleri arasındaki çalışmaları koordine etmek amacıyla sekreteryanın oluşturulması ve güncel siyasal gelişmeler üzerine düzenlenecek.
 
Görüşmeler, 10 Ocak Çarşamba günü de sürecek. 
 
(Not: Bilindiği üzere, Abhazya Cumhuriyeti’nde son dönemde, Gürcü terörist Giaorgi Lukava’nın Devlet Başkanı Raul Hadjimba tarafından af edeilerek, Gürcistan’a iade edilmesi Abhazya’da sosyal ve siyasal krfize yol açtı. Abhazya Parlamentosu tarafından oluşturulan komisyon, Devlet Başkanı’ndan konu hakkında bilgi vermesini, Anayasa Mahkemesi’nin görevini yapmasını ve devlet başkanınıdan da Devlet Başkanlığı Yönetimi sorumulusunu görevden almasını isteyen 5 Maddelik bir bildiri yayınlamıştı. Ancak devlet başkanı Raul Hadjimba, Bu talepleri yerine getirmeyi reddetmişti. – Abhazyam.com )       
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.