RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 27 Aralık 2017, Çarşamba 11:32:17 tarihnde eklendi. 871 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya – Gürcistan İlişkileri

DAUR KOVE “GÜRCİSTAN TARAFI, CENEVRE GÖRÜŞMELERİNDE ALINACAK KARARLARI KABUL ETMEYE HENÜZ HAZIR DEĞİL!”
Abhazya – Gürcistan İlişkileri
27/12/2017. Suhum. 26 Aralık. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Suhum’da düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Gürcistan Başbakanı Kvirikashvili’nin Cenevre Görüşmeleri’ndeki temsilcilik görevini artırmaya ilişkin vermis olduğu yanıa hitaben “Abhazya Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı olarak, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili’nin, Cenevre görüşmelerindeki temsilcilik düzeyini artırılacağı konusundaki önerisine yorum yapmak niyetinde değiliz. Ancak, Gürcistan yönetimi, Dışişleri Bakanı’nın görüşmelere katılmasına karar verirse, bu kişinin katılımı ile siyasi kararlar alınabileceğini umuyoruz” dedi.
 
Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, geçtiğimiz günlerde parlamentoda çoğunluğu oluşturan “Gürcü Hayali” gurubunda yaptığı konuşmada, ülkelerinin Cenevre görüşmelerindeki etkinlğini artırmak için, stratejik ortaklarla “Etkin İlişki” kurmak olduğunu belirterek “Cenevre Görüşmeleri sunum konuşmalarının ve biçiminin etkinliğini artırmak için, stratejik ortaklarla “Etkin İlişki” kurmak gerekir, böylece bu biçim içerisinde çatışmaların siyasi çözüm yollarını bulmak ve ateşkes anlaşması gerçeğini tartışmak mümkün olur” dedi.
 
Daur kove, Cenevre Görüşmelerinin ilk toplantısının, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy arasında 12 Ağustos ve 8 Eylül 2008 tarihleri arasında imzalanan anlaşmalar gereğince, 15 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştiği hatırlatmasında bulundu. Görüşmelere taraflar, kendi bünyeleri tarafından atanacak olan temsilciler ile katılırlar.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, görüşmelere Gürcistan Dışişleri Bakanı’nın katılımının geriçekleşmesi ile ilerleme sağlanabileceğini belirterek “Bizler, şu an için Gürcistan tarafının, bu konuda yerinde kararlar almak için hazırlıksız olduğunu görüyoruz” dedi.
 
Cenevre’de yapılan görüşmeleri 35. Turu, 22 – 23 Mart 2018 Tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.