RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Aralık 2017, Perşembe 12:12:46 tarihnde eklendi. 7104 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Zararlı Böcek Alarmı

ABHAZYA’DAKİ MANDALİNA VE FINDIK BAHÇELERİ, ZARARLI “MERMER BÖCEK” “Мраморный клоп” (Halyomorpha halys Stål.) TEHDİTİ ALTINDA BULUNUYOR.
Abhazya’da Zararlı Böcek Alarmı
21/12/2017. Gagra. 20 Aralık 2017 – REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, “Interfax” Habber ajansına yaptığı açıklamaya göre, “Zararlı “Mermer Böcek” “Мраморный клоп” (Halyomorpha halys Stål.) Abhazya’daki mandalina üretiminin %50’sini ve fındık üretiminin ise neredeyse %70’ini yok etti” dedi.
 
Hadjimba, bunun sonucu olarak Abhazya’dan, Rusya’ya yapılan narenciye ihracatının, 2017 yılında 2016 yılına göre yarı yarıya azaldığını söyledi.
 
Raul Hadjimba “bu yıl, tarım ürtetimi açısından en başarısız bie dönem olarak görünüyor. “Mermer Böcek”  “Мраморный клоп” (Halyomorpha halys Stål.) Tarımsal üretrime ve bir bütün olarak tüm sanayimizin ana ürünlerine zarar vermiştir. “Mermer Böcek” “Мраморный клоп” (Halyomorpha halys Stål.) Abhazya’daki mandalina üretiminin %50’sini ve fındık üretiminin ise neredeyse %70’ini yok etti” dedi.
 
Hadjimba, 20 Aralık itibarı ile Abhazya’dan Rusya’ya 4 bin ton mandalina ihraç edildiğini, bu rakamın geçen yıla göre iki kat düşük olduğunu belirtti. 
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/economy/2360105.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.