RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 10:19:12 tarihnde eklendi. 676 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yukarı Kodor Ulusal Park olacak

ABHAZYA; YUKARI KODOR BÖLGESİ "ULUSAL PARK" ÇALIŞMALARI 2009 YILINDA BAŞLIYOR
Yukarı Kodor Ulusal Park olacak 11/12/2008. Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti Ekoloji Bölüm Başkanı Roman DBAR; uluslararası Ekoloji Günü nedeni ile apsnypress haber ajansına verdiği demeçte; dağlardaki ekolojik yapının yeni anlayış içerisinde koruncağını belirterek "Abhazya topraklarının %70'den fazlası dağlardan oluşuyor. Dağlarda ki ekolojik yapı oldukça kırılgan ve hassas bir yapıya sahiptir. Bundan dolyıdır ki dağlar, ekolojide ki çeşitlilikleri koruyor" dedi.

Roman DBAR "ülkenin doğa yapısı, ormanları, ulusal parkları tek bir yöntem ile korunamaz. Abhazya, ülkenin dağlarının, ülkenin iklimini ve biyolojik yapısını koruduğunu çok iyi biliyor" hatırlatmasında bulundu.

Roman DBAR "Yukarı Kodor Bölgesi'nde en büyük ulusal park hazırlanıyor. Ulusal park, ülke topraklarının doğasının korunduğu en büyük bölge olacak. Kodor Nehri'nin çevresini kaplayan 1.200 km2'lik bir alanı kaplayacaktır. Her yıl, dünyanın değişik ülkelerinden 300 araştırmacı Abhazya'nın dağlarını incelemeye geliyor. 2009 yılı başından itibaren araştırmacıların inceleme sezonu başlıyor" hatırlatmasında bulundu.

Ekolog Roman LEYBA; her yıl Abhazya Cumhuriyeti Tarım bakanlığı uzmanları ile birlikte çalışmak için değişik ülkelreden uzmanların ülkeye geldiğini belirterek "Abhazya dağları, temiz suyun kaynağı, Abhazya'nın suları topraklar ile kimyasal bağlarını sağlam tutan bir yapıya sahiptir. Dünya'nın en temiz hidrokarbon kaynaklarına sahip olan sularımızın kirlenmesine izin vermeyiz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.