RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Aralık 2017, Perşembe 16:59:14 tarihnde eklendi. 730 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suhum’da İnfaz

ABHAZYA’DA, PAVEL ARDZINBA VE DİMİTRY KHAGBA, GUM,STA NEHRİ YAKINLARINDA KURULAN PUSUDA YAŞAMLARINI YİTİRDİ
Suhum’da İnfaz
14/12/2017. Suhum. 13  Aralık -. Sputnik. Foto. Badri Esiava. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 13 Aralık Çarşamba günü saat 17:00 sıralarında, Gumista yönüne doğru (Yukarı Eshera köyü) hareket eden Mersedes marka araca ateş açıldı. Edinilen ilk bilgilere göre, araçta bulunan Pavel Ardzınba ve Dimitry Khagba yaşamını yitirdi. 
 
İçişleri Bakanlığı yetkilleri, soruşturma ekibi ve afli tıp yetkilileri tarafından olay terinde inceleme yapılıyor. Suhum savcılığı tarafından da soruşturma başlatıldı.
 
Yetkililerden alınan ilk bilgilere göre, “Mersedes” marka araç, Gudauta yönüne doğru hareket ediyordu, Araca yaklaşık olarak 10 netre uzaklıkta ve ters yönde duran bir başka araç içerisinden yoğun bir ateş açıldı. Pavel Ardzınba ve Dimitry Khagba, olay yerinde yaşamlarını yitirdi. 
 
Pavel Ardzınba – 1951 yılında Gudauta’da doğdu. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş savaşına katıldı. Abhazya Savunma Bakanı Yardımcılığı (Silah ve Ekipman Bölümü) görevinde bulundu. Abhazya – Türk Turizm Firması “Abtur” "Абтур" Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyordu. 
 
Pavel Ardzınba hakkında, eski Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab’a düzenlenen suikast ve iki koruma polisinin yaşamını yitirmesinin düzenleyicilerinden olduğuve açılan dava sonrasında 27 Eylül 2017 tarihinde hakkında uluslararası emri çıkarılmıştı. Pavel Ardzınba, konu ile ilgili olarak Abhazya Cumhuriyeti Başsavcılığı soruşturma bürosuna gitti. 
 
P. Ardzınba, Başsavcılık tarafından  suçlandığı konular ile ilgili olarak sorguya çekildi ve tutuklama kararı verildi. Mahkeme tarafından kefalet karşılığı olarak serbest bırakıldı ve bulunduğu yerden ayrılmayacağı konusunda garanti verdi. 
 
Dimitry Khagba – 1975 yılında doğdu. 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gönüllüsü.
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.