RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Aralık 2017, Salı 11:01:19 tarihnde eklendi. 678 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM, Abhazya İlişkileri

RAUL HADJİMBA, "BM KALKINMA PROGRAMI (UNDP) TEMSİLCİSİ NIELS SCOTT İLE GÖRÜŞTÜ!"
BM, Abhazya İlişkileri
05/12/2017. Suhum. 1 Aralık. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Basın Servisi tarafından verilen bilgiye göre, Devlet Başkanı Raul Hadjimba, BM Genel Sekreter Yardımcısı BM Kalkınma Programı (UNDP) Daimi Bölge Temsilcisi Niels Scott ile görüştü. (Niels Scott, BM Gürcistan Daimi Temsilcisi olarak görev yapmaktadır – Abhazyam.com)
 
Niels Scott, Abhazya’da yıl içerisinde yapılan çalışmalar hakkında hazırlamış oldukları raporu sunma fırsatını verdiği için Raul Hadjimba’ya teşekkür etti.
 
Scott “Bu rapor içerisinde, Abhazya’da görev yapan tüm uluslararası kuruluşların çalışmaları hakkında bilgiler bulunmaktadır. Bizim çalışmalarımızın, cumhuriyet insanlarına yardımcı olduğunu umuyorum” dedi.
 
Scott, konuşmasında, ayrıca örgütün ülkedeki ana çalışma programının tarım, ekoloji ve sağlık alanları olduğunu belirtti. 2017 çalışma programı içerisinde ayrıca, tarıma zarar veren böceklere, özellikle de mermer böcek “ мраморным клопом” türüne karşı verilen mücadeleye destek verdiklerini söyledi.
 
Devlet Başkanı, Abhazya’nın uluslararası insani yardım örgütleri ile iletişimde bulunmalarının önemine vurgu yaptı. Özellikle, tarıma zarar veren böceklere karşı verilen mücadeleye yardımcı olduklarını söyledi.
 
Devlet Başkanı, Önceleri yangınlar ortaya çıktı. Şimdi ise Zararlı Mermer Böceği. Uluslararası örgütlerin desteği ile zararlılara karşı yürütülen ortak mücadelenin bazı olumlu sonuçlar verdiğini belirterek “Ancak, bu yeterli değildir. Durumun radikal anlamda değiştiğini söyleyemeyiz. Sadece ortak mücadele çabaları ile durum, daha olumlu konuma getirilebilir” dedi.
 
Raul Hadjimba, ayrıca uluslararası örgütler ile iletişim kurmanın, diğer çalışma alanlarına da olumlu etkilerinin bulunduğunu sözlerine ekledi. 
 
Devlet Başkanı, “Eğer, uluslararası toplum, “Gürcistan’ın Toprak Bütünlüğünü” tanıma kararındaki konumundan taviz vermiş olursa, çalışmalardan daha mükemmel sonuçlar elde edilir” dedi. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.