RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Aralık 2017, Pazar 11:01:28 tarihnde eklendi. 953 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Fatih Atan, Cumhuriyet Gazetesi

FATİH ATAN’IN, 02 ARALIK 2017 TARİHLİ CUMHURİYET GAZETESİ’NDE YAYIMLANAN SÖYLEŞİSİ
Fatih Atan, Cumhuriyet Gazetesi
03/12/2017. Antalya. 03 Aralık. Abhazyam.com. Cumhuriyet Gazetesi’nin 02 Aralık 2017 Tarihli nüshası, 19. Sayfasında, Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu Fatih Atan’la (Atanba) yapılan söyleşi yayımlandı.
 
Ekim 2017’de, Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Gürer Mut ile İstanbul- Ortak Yaşamı Geliştirme Vakfı’nda gerçekleşen söyleşi, geniş bir çerçeve içerisinde yapıldı. 
 
Fatih Atan’ın son yayınlamış olduğu “Suriye’deki Abhaz – Adıge Diasporası” adlı kitabı özelinde, Suriye’de yaşanan savaş, sorumlu ülkeler (ABD, İsrail, Arap Ülkeleri ve Türkiye), Suriye’de yaşayan Abhaz – Kafkas Diasporası, Abhazya Devleti – Rusya Federasyonu – Suriye Arap Halk Cumhuriyeti dayanışması konuları değerlendirildi.
 
02 Aralık 2017 tarihinde Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan söyleşi, çok kısa ve eksik olarak yayımlanmıştır. Özellikle, Söyleşinin başlığı farklı değerlendirildi ve Türkiye hükümetinin rolüne ise hiç değinilmedi. 
 
Kitap içerisinde söyleşisi yapılan Suriye’deki Abhaz – Kafkas Diasporası Temsilcisi Dr. Şeref Abaza’nın (Marşan) yaşamını yitirdiği anlamı çıktı. Aslında yaşamını yitiren kişi Şeref Marşan’ın, Suriye Ordusu içerisinde hava korgenerali olarak, savaş sırasında önemli görevlerde bulunan Valid Abaza (Marşan) idi. (Anlatılanlara göre, İsrail’in hava saldırıs sırasında yaşamını yitiren subaylar içerisinde bulunuyor) Cumhuriyet gazetesi ile 02 Aralık Cumartesi günü yapılan görüşme sonrasında, bu yanlışlık internet portalında düzeltildi, gazetenin bir sonraki nüshasında da düzeltme yapılacağı söylendi.
 
Gazeteler, bazen söyleşide bulunduğu kişilere böyle sürprizler yapabiliyor. Telafisi sonradan gelse bile düzeltmek zor oluyor. Söyleşinin tamamı bizlere ulaşamadığı için  sizlere, Cumhuriyet İnternet Haber sitesinde yayımlanan Fatih Atan Söyleşisini siz değerli Abhazyam.com izleyicileri ile buluşturuyoruz.
 
Cumhuriyet Gazetesine, konuyu gündeme getirerek göstermiş olduğu duyarlılık ve yayınından dolayı teşekkür ediyoruz.  
 
Fatih Atan’ın 02 Aralık 2017 Tarihli Söyleşisi, Cumhuriyet Gazetesi İnternet Haber Portalı: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/878300/Suriye_Bolgesi..._Savasin_yorgun_halki_Cerkesler.htm
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.