RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Aralık 2017, Cuma 11:36:51 tarihnde eklendi. 1140 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz – Adıge Halkları İlişkileri

ABHAZYA VE ADIGE HALK BİRLİKLERİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Abhaz – Adıge Halkları İlişkileri
01/12/2017. Suhum. 30 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Adıge Cumhuriyeti’ni ziyaret eden Abhazya Halk Birlikleri Heyeti ve Adıge Cumhuriyeti Halk birlikleri arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
 
İşbirliği Anlaşması, Adıge Cumhuriyeti Halk Birlikleri Başkanı Ruslan Ustov ve Abhazya Cumhuriyeti Halk Birlikleri ve Abhazya Kadınlsrı Birliği Başkanı Natela Akaba tarafından imzalandı. 
 
TASS Haber Ajansı’na göre, Ustov anlaşma töreninde “Anaşmanın temel amacı – Sivil toplum kuruluşlarının ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, halklar arasındaki deneyim ve tecrübelerin güçlendirilmesi, bilgi alışverişinin sağlanması ve iki toplum arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesidir. Bizler, aynı hedeflere ve amaçlara hizmet eden ve kar amacı gütmeyen kuruluşların gelişimine katkı vermek, gençlik içerisnde vatanseverlik eğitimi, etnik uyumlar arasındaki sorunların, çevre sorunların çözümüne katkıda bulunmaktır, bundan dolayıdır ki işbirliği ve deeneyimlerden yararlanma açısından bu işbirliği çok yararlı olacaktır” dedi.
 
Abhaz Heyeti, Çarşamba günü 1992 – 1993 Abhazya – Gürcistan savaşı sırasında yaşamını yitiren dokuz Adıge Gönüllünün mezarlarına çiçek bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Abhaz Heyeti ayrıca, Maykop Devlet Üniversitesi Teknoloji Fakültesinde öğrenim gören Abhaz  öğrenciler ile buluştu.
 
Natela Akaba konuşmasında “Adıge Cumhuriyeti – Rusya Federasyonu Cumhuriyetleri içerisinde bizlere en yakın olanıdır. Abhazya, etnik savaş sırasında, en sıkıntılı, trajik dönemi içerisinde, bizlere en yakın halk olan Adıge kardeşlerimiz gereksinim olduğu zamanda geldiler destek verdiler” dedi.
 
1990’ların başlarında Abhazya’daki savaşın ilk günlerinde Adıge Cumhuriyeti2nden 200 gönüllü destek için Abhazya’ya geldiler, bunların içerisinden 9 gönüllü yaşamını yitirdi – Adam Khuade, Murat Shovgenov, Aslan Mukov, Sergei Dikolenka, Sergei Krınin, Ramazan Barcho, Rustem Khabakhu, Kazbek Nekhay ve Alikhan Khatkov. 33 Adıge Gönüllüsüne Abhazya tarafından çeşitli devlet ödülleri verildi. Bunlardan 13’üne “Cesaret Madalyası” ödülü velirdi, Gumista saldırısı sırasında yaşamını yitiren 19 savaşçının içerisinde bulunan adam Huade “Abhazya Kahramanı” ilan edildi ve adına Adıge’de bulunan Gatlukai köyünde bir anıt dikildi.                
TASS: http://tass.ru/obschestvo/4769993
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.