RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Kasım 2017, Cumartesi 12:42:02 tarihnde eklendi. 507 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cenevre Öncesi Görüşmeler.

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “ABD KONGRESİ, GÜRCİSTAN’A 410 ASKERİ FÜZE KOMPLEKSİ YERLEŞTİRİLMESİ KARARINI ONADI. KINIYORUZ!”
 Cenevre Öncesi Görüşmeler.
25/11/2017. Suhum. 23 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Sewrvisi’nden verilen bilgiye göre, 23 Kasım Perşembe günü, Güney Kafkasya’da güvenliğin sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin BM Eş Başkanı Anti Turunen, AB Eş Başkanı Toivo Klaar ve AGİT Eş Başkanı Günter Behler ile dışişleri bakanlığında bir toplantı düzenlendi. 
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove, AB’nin yeni Cenevre Görüşmeleri Eş Başkanı Toivo Klaar’ı görevi nedeniyle kutlayarak “Cenevre görüşmelerinde ki yeni çalışma görevinizde varlığınız ve çabalarınızın verimli meyvelerini vereceğini umut ediyoruz. Bizlerin hedefe ulaşmayı amaçlayan iyi bir ekibimiz bulunuyor” dedi.
 
Daur Kove, Cenevre görüşmelerinin yaklaşan 42. Turu gündemine geçmeden önce, Gürcistan hükümetinin kışkırtması sonucu İskoçya’nın Klimamock şehrinde bulunan anıtın sökülmesi hareketini, eşbaşkanların dikkatine sundu.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove “Büyük bir üzüntü ile belirtmek isterim ki, bizler Gürcü yönetimi tarafından belirtilen, anıt ve kitabesinin değiştirilmesinin, Gürcü ve Abhaz halkları arasında barış ve uzlaşma sürecine katkı vereceği açıklamalarını duyuyoruz. Sizleri temin etmek isterim ki, bu tür girişimlerin Abhaz toplumu açısından son derece olumsuz bir eylem olarak görülmektedir. Bizler hiçbir zaman için vatanını savunanlar ile saldırganların isimlerinin aynı sıraya konulmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 
 
Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Abhaz tarafının Klimamock anıtının sökülmesi ile ilgili olarak Gürcistan hükümetinin girişimlerini kınayan resmi tepkisini, eşbaşkanlara iletti.
 
AB’nin Cenevre Görüşmeleri Eş Başkanı Toivo Klaar, Daur Kove’nin çalışmalarında ki başarı dileği nedeni ile teşekkür etti ve Klimamock anıtının sökülme girişimi hakkında konuştu.
 
Klaar “Anıtlar, belli zamanlarda, belli yerlerde inşa edilebilirler. Bu açıdan bakıldığında, taraflara saygı gösterilmelidir, bizler yerel yönetimin bütünlüğü korumak için çaba göstereceğine inanıyoruz. Cenevre görüşmelerinde yer alan tüm taraflara, geçmişin mirasına saygı duymaya çağırıyoruz” dedi. 
 
Dışişleri Bakanı, konuşmasında ayrıca 20 Kasım’da ABD Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, ABD Savunma Bakanlığı tarafından, Gürcistan’a askeri işbirliği çerçevesinde tanksavar roketleri verilmesi Kongre’nin 17 Kasım tarihli oturumunda onaylandığını belirterek eşbaşkanların dikkatini çekti.
 
Dışişleri Bakanı “Bizler, Gürcistan tarafına verilecek olan, 72 roket yerleştirme merkezi, 410 Roket Kompleksi, 10 askeri talim alanı ve onlara ait 70 mühimmat. Gürcistan tarafına göre, bütün bu silahlar savunma amacı ile alınıyor. Ancak, bu tür girişimler Abhazya’da ciddi endişelere neden oluyor” dedi. 
 
Daur Kove “Cenevre görüşmelerinde güç kullanılmaması konusunda ortak bir bildirinin imzalanmasının mümkün olacağı ve bunun da Gürcistan tarafının askeri silah alım yoğunluğunun azalmasına yol açacağını ümit ediyorum” dileğinde bulundu. 
 
Güney Kafkasya’da Güvenliğin Sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin BM Eşbaşkanı Antti Turunen, bu görev ile Abhazya’ya son ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Turunen “Uzun zamandan beridir sürdürmüş olduğum görev boyunca, Abhazya yetkililerinin tarafıma vermiş olduğu desteği hisstettim. Bunun için sizlere minnettarım, umarım bu destek benim görevimi devralacak olan yetkiliye de sürer” dedi. 
 
Antti Turunen, Abhazya ve Gürcistan arasında güç kullanılmaması belgesinin imzalanması konusunda, Abhazya Dışişleri Bakanlığının sürdürmüş olduğu resmi girişimleride desteklediğini sözlerine ekledi. 
 
Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstikrarın Sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin 42. Turu 12 – 13 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.