RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Kasım 2017, Perşembe 11:35:31 tarihnde eklendi. 476 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Antti Turunen, Hadjimba Görüşmesi

CENEVRE GÜNEY KAFKASYA GÖRÜŞMELERİ BM EŞ BAŞKANI ANTTİ TURUNEN’İN, YEDİ YILLIK GÖREVİ SONA ERDİ.
Antti Turunen, Hadjimba Görüşmesi
23/11/2017. Suhum. 23 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanı Raul Hadjimba, 22 Kasım Çarşamba günü, Güney Kafkasya’da güvenliğin sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin BM Eş Başkanı Antti Turunen’in görevinin sona ermesi nedeni ile ilgili olarak bir araya geldi. 
 
Hadjimba, Cenevre görüşmelerinin, bir takım önemli sorunların çözümü için önemli olduğuna dikkat çekti. Devlet Başkanı “Bazı konularda ilerleme kaydedildi, ancak daha yapılması gereken birçok şey bulunuyor” dedi. Hadjimba, Gürcistan tarafının taraflar arasında sorun çözümünde askeri güç kullanılmması amacıyla imzalanması gereken anlaşma başta olmak üzere önemli kararların alınmasını engellediğine dikkat çekti.
 
Antti Turunen, Hadjimba’ya kendisini kabul ettiği için teşekkür etti. Turunen “Sizinle tanışma fırsatını verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu Cenevre Görüşmelerinin BM Eş Baknaı olarak yapmış olduğum son görüşmemdir. Desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.
 
Antti Turunen, “Cenevre Görüşmeleri – sıradan bir tartışma platform değildir, toplumların kültürel mirasının, arşivlerinin korunması, çevre sorunlarının düzeltilmesi gibi yaşamsal değeri olan önemli konuların görüşüldüğü bir alandır, ancak en önemlisi – güç kullanımının engellenmesi konusudur” dedi.
 
Antti Turunen, özellikle çevre koruma, belgelerin araştırılması, tarihi ve kültürel mirasın korunması gibi konularda ilerlemelre kaydedilmesine rağmen, taraflar arasındaki diyalog sağlanması konusunda güçlükler yaşandığını sözlerine ekledi.
 
Antti Turunen, taraflar arasındaki diyaloğun sürdürülmesinin Kafkasya bölgesinde istikrarın korunması için önemli olduğunu, ayrıca Abhazya’nın sosyal – ekonomik kalkınmasına da katkı sağladığını belirtti.
 
Antti Turunen “Yedi yıllık eşbaşkanlığım dönemi boyunca, Abhazya’nın toplumsal yaşamda, ekonomik ve alt yapı alanlarında olumlu gelişmeler sağladığını gözlemledim” dedi.
 
Antti Turunen, BM kurumlarının, Abhazya’ya özellikle, eğitim, belgelerin düzenlenmesi vb. birçok konuda yardım vermeye ve sağlamaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.
 
Antti Turunen “Bana ve çalışma arkadaşlarıma vermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim. Umalrım, gelecek dönemde görev yapacak olan eşbaşkana da aynı destek sürer” dedi.
 
Raul Hadjimba, Antti Turunen’e çalışmaları nedeniyle bir kez daha teşekkür etti. 
 
Devlet Başkanı, bazı konularda ve kararların alınmasında güçlüklerin yaşandığını belirterek “Ancak, süreç içerisnde ters bir konumda bulunulmayacak. Dünya değişti. İlişkilerde farklılıklar yaratmak gerekir” dedi.
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.