RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Kasım 2017, Salı 11:01:58 tarihnde eklendi. 957 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Esad – Putin Görüşmesi

VLADİMİR PUTİN VE BEŞAR ESAD, SOCHİ’DE YAPILACAK OLAN SURİYE HALKLARI KONGRESİ İLKELERİNİ GÖRÜŞTÜ.
Esad – Putin Görüşmesi
21/11/2017. Suhum. 21 Kasım. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). RIA Novosti Haber ajansı’nın Kremlin Resmi web sitesinden aldığı bilgiye göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 kasım Pazartesi günü, Rusya’ya çalışma ziyaretinde bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Sochi’de görüştü.
 
Rusya Devlet Başkanı “Suriye, çok ciddi testlerden geçerek, terörizmin yavaş yavaş yok edilme aşamasına gelmiştir, Suriye halkı, teröristlere karşı verdiği mücadelede ve terörizmin kaçınılmaz yenilgisini sağlamada başarı sağlamıştır” diyerek Esadı’ı kutladı.
 
Vladimir Putin, Beşar Esad ile Sochi’de yapılacak olan Suriye Halkları Kongresi’nin ilkelerini de görüştü.
 
Vladimir Putin konuşmasında ayrıca, Esad’dan “mevcut durumun değerlendirilmesi ve geliştirilmesi hakkındaki umutlarını da” duymak istediğini vurguladı. Putin “bizler, siyasal sürecin, BM himayesinde gerçekleştirilmesini istiyoruz, ve son aşamada Birleşmiş Milletlerin aktif katılımı ve vizyonunu göstermesini bekliyoruz” dedi. 
 
Suriye Devlet Başkanı “bu konum, Astana’da  oluşturulan süreç dahil olmak üzere çeşitli uluslararası merkezler tarafından da onaylanmıştır. Bu aynı zamanda son gün olarak yapılacak olan ulusal diyalog kongresi planları için de geçerlidir ve artık önümüzde yapılacak olan kongre ve daha sonraki adımlar konusunda bizlerin konumunu belirlemek açısından mükemmel bir fırsat yaratılmıştır” dedi.
 
Esad, ayrıca ,  Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “Bizler, Suriyelilerin geleceğini oluşturacak olan sürece, kendilerinin dışında dış aktörlerin karışmasını engelleme konusunda Rusya’nın desteğine güveniyoruz” dedi.
 
Putin “Elbette ki Sn. Esad, bizzat herkesi net olarak tanıyor. O bizzat,, bugünkü konuçmamızda bana Suriye’nin devlet olarak varlığını kurtarılmasının, Rus ordusunun desteği sayesinde olduğunu söyledi” dedi.
 
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı ayrıca “Suriye’deki konum çok açık bir biçimde oluşmuştur. İnanıyorum ki, yakın bir gelecekte, bizler, Suriye’de terörizmle mücadeleyi sonlandıracağız ve istikrarı sağlayacağız, bu net olarak görülmüştür, yine de net olarak gösterilecektir” dedi. 
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.