RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Kasım 2017, Perşembe 10:44:13 tarihnde eklendi. 639 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’in Leoparı, Abhazya’da Yakalandı

VLADİMİR PUTİN TARAFINDAN SOCHİ’DE DOĞAYA BIRAKILAN LEOPAR, ABHAZYA’DA YAKALANDI.
Putin’in Leoparı, Abhazya’da Yakalandı
16/11/2017. Suhum. 16 Kasım – Sputnik. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Çevre Bilimleri Akademisi Müdürü Roman Dbar tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Kasım Çarşamba günü, Lıkhnı köyü’nde bir leopard yakalandı.
 
Bilim insanları, yakalanan leoparın, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafınndan bizzat nezaret edilerek, 2016 yılında Sochi Doğal Yaşamı Koruma ve Hayvan Yetiştirme Merkezi’nde Kafkas dağlarında yaşamaları amacı ile doğal yaşama bırakılan üç leopardan birisi olabileceğini söylüyorlar.   
 
Roman Dbar “Bu gelişme, eşşsiz ve eşine rastlanamayan bir olaydır. Leopar, kafes içerisine yerleştirilen tavuk ve yemleri yemek amacıyla giren leopar, kendisine zarar verilmeden yakalandı” dedi. Dbar’ın belirttiğine göre, Lıkhnı köyü sakinlerinden Vadim Khintba tarafından yaklaşık bir hafta önce fark edildi ve yetkililere haber verildi. 
 
Dbar “Sochi ulusal Park yetkilileri ile birlikte yapılan, yakalama programı başarı ile gerçekleştirildi. Konunun araştırılması amacı ile Rusya Federasyonu başbakan Yardımcısı Aleksandr Hloponin başkanlığında, Moskova’dan Abhazya’ya uzman ve veterinerlerden oluşan bir heyet, leoparın Sochi’de doğal yaşama bırakılan leoparlardan birisi olup olmadığını incelemek amacıyla geliyor. Leoparın insanlara alışık olduğu için doğa içerisinde değil de onlara yakın bölgelere geldiği düşünülüyor” dedi.
 
Bknz. Vladimir Putin ve Leopar Video Filmi: https://www.youtube.com/watch?v=wYr_5gRMFRU
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.