RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 10:17:00 tarihnde eklendi. 866 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aydgılara 20 yılını kutluyor

ABHAZYA ULUSAL FORUMU "AYDGILARA" 13 ARALIK 2008'DE 20. KURULUŞ YILINI KUTLUYOR
Aydgılara 20 yılını kutluyor 10/12/2008. Abhazya Ulusal Forum Organizasyonu "AYDGILARA" (Birlik), 20. Yıl kutlamaları  için Suhum'daki Abhazya Sosyal bilimler Enstitüsü'nde ki toplantı ile çalışmaları başlattı.

"AYDGILARA" Forumunun, bölgesel temsilcileri, Abhazya Devlet Başkan Yardımcısı Raul HADJİMBA, Abhazya Ulusal Forumu "AYDGILARA"nın eski üyeleri açılış törenine katıldılar.

Abhazya Ulusal Forumu "AYDGILARA" Suhum ;Bölüm Başkanı Vladimir ZANTARİYA; Ulusal Forumu'un 20 yılını kutladı ve tarihçesini anlattı, ulusal-kurtuluş hareketinin önderlerini birer, birer isimlerini anarak kutladı. Abhazya vatanının ulusal-kurtuluş hareketi içerisinde, "AYDGILARA" Ulusal Formununun tarihsel gelişiminin genç nesillere öğretici bir bir öneme sahip olduğunu hatırlattı.

"AYDGILARA" Forumu eski üyeleri Zakan AGIRBA; Ludmila ARGUN; Roman ÇANBA; Ruşbey SMIR ve eski kurucular, forum'un ülkenin biyografisi içerisinde en etkin yapı olarak bulunduğunu belirttiler.

Forum Katlımcılarından Albert TOPOLYAN "bugün forumda ortaya çıkan, katılımcıların farklı politik partilerden olmalarına rağmen vatanlarını korumak için birlik kararı çıkmıştır" dedi.

"AYDGILARA" kurucularından Oleg DAMENİYA "Abhazya Ulusal Forumu'nun Abhazya'nın birliğini sağlamadaki rolünün üstünlüğü  açık bir biçimde görülmektedir. İşin özüne bakılırsa Abhazya Ulusal Forumu, Abhazya'da savaş öncesinde ve savaş sırasında birliği sağlamıştır, ülkenin birliği sadece abhazlar tarafından değil diğer etnik toplumların rus, ermeni ve rum'ların da katılımı ile ulusal birliktelik sağlanmıştır" dedi.

Oleg DAMENİYA "1991 seçimleri kampanyası sırasında, savaşın başlaması ve saldırganlığa karşı örgütlenmede "ulusal forum"un çok değerli görevi olmuştur. Aleksi GOGUA, Sergey ŞAMBA ve diğer katılımcılardan oluşan çekirdek yönetim, kuvvetli idi. İnsanlar, halklarına kuvvetli bir biçimde inandılar, toplumu etkilediler ve en başında, kendilerine düşen misyonlarını en değerli bir biçimde yerine getirdiler. Elbette ki, problemler, yanılgılar, hatalar, zorluklar yaşandı ancak "AYDGILARA" Yönetimi, tarihi misyonunu en iyi bir biçimde yerine getirmiştir" vurgulamasında bulundu.

Abhazya Ulusal Forumu "AYDGILARA" (Birlik); 13 Aralık 1988 yılında Suhum Şehrinde kurulmuştur.

(Not: abhazyam.com olarak "AYDGILARA" Abhazya Ulusal Forum'un 20. yılını kutluyor ve Abhazya'nın geleceğinde de önemli bir yerinin bulunduğunu vurguluyoruz.)

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.