RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Kasım 2017, Salı 11:07:08 tarihnde eklendi. 449 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan İngiltere’ye Tepki Var!

ABHAZ DIŞİŞLERİ “INGİLTERE’NİN KILMAMOCK ANITINI KALDIRMA KARARI, ABHAZ ULUSUNUN TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASINA KARŞI YAPILAN İLK SALDIRI DEĞİL!”
 Abhazya’dan İngiltere’ye Tepki Var!
14/11/2017. Suhum. 13 Kasım. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan. (Atanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Abhazya Cumhuriyeti Başşehri Suhum’un kardeş şehri olan İskoçya’nın Klimamock şehri’nde bulunan, 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı sırasında yaşamını yitiren Abhaz savaşçılar anısına dikilen anıtın kaldırılma kararı girişimlerine bağlı olarak bil bildiri yayınladı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bildirisi: 

“Bilindiği üzere, Gürcistan’ın Birleşik Krallık Büyükelçisi Tamara Beruchashvili’nin girişimleri ile, İngiltere hükümeti tarafından, 1992 – 1993 yılları içerisinde Gürcistan’ın askeri saldırıları sırasında yaşamını yitiren Abhaz askerleri aınısına İskoçya’nın Klimamock şehrinde dikilen anıtı kaldırma girişimi planlanmaktadır. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, böyle barbarca bir adımı, Gürcistan Yönetiminin uygulamış olduğu politikanın insanlık dışı ve agresif karakterinin bir başka çarpıcı örneğinin onaylanması olarak görülmektedir.

Abhazya Dışişleri Bakanlığı, Gürcistan yönetiminin bu tür davranışını “Abhaz halkının, Gürcistan tarafından uygulanmak istenen etnik temizlik ve soykırıma karşı elde etmiş olduğu tarihsel varlığını yoketmeye yönelik bir barbarlık eylemi” olarak görmektedir.

Bu eylem, Gürcistan’ın Abhaz halkının tarihsel ve kültürel mirasına karşı yapmış olduğu ilk saldırganlık değildir.

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Abhazya’nın işgal edilen başşehri Suhum’da, Ekim 1992’de Abhazya, Dil, tarih ve Edebiyat Enstitüsü ve Abhazya Ulusal Arşivlerinin bulunduğu binaların, yakılarak yok edilmeye çalışıldığını anımsatmak isteriz. Bu barbarca eylemler sonucunda, Abhaz kültür ve tarihinin, yerine konulması olanaksız belgeleri yok edildi. 

Bundan dolayıdır ki, Gürcistan yönetimi tarafından, Abhaz askerleri anısına dikilen Klimamock anıtının sökülmesi çabaları, bir kez daha göstermiştir ki, bu Abhaz halkına karşı yapılan ilk fiziki saldırı değildir, bundan dolayıdır ki Abhaz halkının tarihsel geçmişi, kültürel ve ulusal kimliğini yok etmeyi amaçlayan bir eylem olduğu gerçeğini de kanıtlamaktadır ve bu eylemin nedeni de budur.”

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Gürcistan tarafından yapılan bu tür yıkıcı eylemleri, yeterli ve gerçekçi bir değerlendirmede bulunmaları için Cenevre’de sürdürülen uluslararası görüşmelerin eşbaşkanlarına çağırıda bulunuyoruz.”

Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.