RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Kasım 2017, Cuma 14:19:07 tarihnde eklendi. 929 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Terör Geçişleri Var.

ABHAZYA’DA, GÜRCİSTAN’DAN YASADIŞI GİRİŞ YAPMAYA ÇALIŞAN MISIR, YEMEN, SOMALİ VE SUDANLI TERÖRİSTLER YAKALANDI
Gürcistan’dan Terör Geçişleri Var.

 03/11/2017. Suhum. 3 Kasım. Sputnik. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Birimi Basın Servisi tarafından yapılan açıklamaya göre, Abhazya – Gürcistan Sınırında yapılan denetimler sırasında, Gürcistan’dan Abhazya’ya girmeye çalışan terör örgütleri ile bağlantılı olduğundan şüphelenilen yabancı uyruklu kişiler yakalandı.  

Abhazya Sınır Muhafızlığı ile birlikte, Abhazya – Gürcistan sınırında görev yapan Rus Sınır Muhafızı birlikleri tarafından, Abhazya – Gürcistan sınırını yasadışı bir biçimde geçmeye çalışarak Gal Bölgesine giriş yapmak isteyen, 7 Mısır vatandaşı, 2 Somali vatandaşı, 3 Yemen vatandaşı ve 3 Sudan vatandaşı yakalandı. Yakalanan kişiler (Rakka'dan serbest bırakılanlar olabilir - Abhazyam.com), verdikleri ilk ifadelerinde geçmiş yaşamları ile ilgili olarak çelişkili ifadelerde bulundular. Bazılarının vücudunda çeşitli yara izleri bulunuyordu. Tutuklu kişiler gözaltına alınırken herhangi bir yaralanma ile karşılaşmadılar.

Açıklamada “Bölgenin tüm yaşayanları, bugün için devlet güvenlik ve istihbarat birimleri tarafından, uluslar arası terör örgütleri ve organizasyonlarına bağlı, yasadışı silahlı guruplar ve teröristlerin, Abhazya’ya giriş yapabileceği konusunda uyarıldılar.” Bilgisine yer verildi.

Basın – Yayın Servisi açıklamasında, Gürcistan’dan yasadışı yollardan Abhazya’ya yapılan göçün, Gürcü istihbarat birimleri tarafından desteklendiğini belirtti. Gürcistan istihbarat servisleri tarafından bu yasadışı terör göç yolunun, Rusya ve Avrupa ülkelerinde terörün yoğunlaştırılması amacı ile kullanıldığı bilgisine yer verildi.

Gözaltına alınanların, Abhazya Devlet Sınırını gurup olarak yasadışı yollardan geçmeye çalışmaları nedeniyle, Suhum’da beş yıl hapis cezası istemi ile yargılanacaklar. Mahkeme, yakalanan kişilerin daha etkili bir biçimde araştırılması için, gözaltı sürelerini iki ay kadar uzatma kararı aldı.

Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/Abkhazia/

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.