RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Ağustos 2017, Çarşamba 18:41:16 tarihnde eklendi. 746 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rusya'dan Abhazya'ya Askeri Mühimmat

RUSYA, STRATEJİK ASKERİ ORTAKLIK İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI KAPSAMINDA, ABHAZYA’YA ASKERİ MÜHİMMAT GÖNDERECEK.
Rusya'dan Abhazya'ya Askeri Mühimmat
23/08/2017. Suhum. 21 Ağustos. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). TASS Haber Ajansı’nın, Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, Rusya ve Abhazya arasında varılan ittfak ve stratejik anlaşma çerçevesinde Abhaz tarafında Askeri mühimmatın gönderilmes amacı ile iki tarafın askeri yetkilileri tarafından oluşturulan sözleşme imzalandı. 
 
Sözleşme, Rusya Federasyonu Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Fomin ve Abhazya Cumhuriyeti Savunma Bakan 1. Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Anatoly Khurlyev arasında düzenlenen toplantıda imzalandı. 
 
Savunma Bakanlığı açıklamasında “bu sözleşmeye göre, 24 Kasım 2014 tarihinde, Rusya Federasayonu ve Abhazya Cumhuriyeti arasında imzalanan ittifak ve stratejik Ortaklık Anlaşması uyarınca, Abhazya tarafına askeri mühimmat sevkiyatı yapılabilecektir., bu mühimmat Abhazya silahlı Kuvvetlerinin modrenizasyonu çerçevesinde kullanılacaktır” bilgisine yer verildi. 
 
Taraflar arasında yapılan görüşmede, ayrıca Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerinde bulunan Rus askeri üssünün işleyilş koşulları ve ortak askeri koordinasyon merkezinin çalışma koşulları ile, Rus – Abhaz Askeri İşbirlğini ilgilendiren güncel konular değerlendirildi.       
 
TASS Haber Ajansı: http://tass.ru/armiya-i-opk/4494724
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.