RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Ağustos 2017, Salı 00:36:55 tarihnde eklendi. 1529 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye, Abhazya’yı Tanıyacak mı?

SURİYE ARAP CUMHURİYETİ BAŞBAKANI İMAD KHAMİS, ABHAZYA CUMHURİYETİ HEYETİ İLE GÖRÜŞTÜ
Suriye, Abhazya’yı Tanıyacak mı?
22/08/2017. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. 21 Ağustos. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanı İmad Khamis ile Abhazya heyeti arasında toplantı gerçekleştirildi. 
 
Toplantıda Abhazya Cumhuriyeti Heyeti içerisinde bulunanlar:Heyet Başkanı Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, Ekonomi Bakanı Adgur Ardzınba, Abhazya Cumhuriyeti Ticaret – Sanayi Odası Başkanı Gennady Gagulia, Dışişleri Bakan Yardımcısı İraki Tujba, Türkiye ve Ortadoğu Bölüm Başkanı Enver Alshunba.
 
Suriye Başbakanı İmad Khamis, toplantı açılış konuşmasında, Abhazya Devlet Yönetiminin, Suriye’de yaşanan olaylar karşısındaki net konumnundan dolayı Abhaz heyetine teşekkürlerini belirtti.
 
İmad Khamis, Abhazya Cumhuriyeti temsilcilerinin, Şam Uluslararası Fuarına katılımının Suriye halkının tümü tarafından olumlu olarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.
 
Suriye Başbakanına göre, Cumhuriyetin karşılamış olduğu tüm zorluklara rağmen, hükümetin ülke içerisinde ki yaşamı ve eknomik durumu yavaş yavaş iyileştirme düzeyine getirmek için çalışıyor. 
 
İmad Khamis “Tüm Suriye halkının birlikte tavır alması sayesinde uluslararası terörizm karşısında vermiş olduğumuz mücadelede başarıyı sağladık” dedi.
 
Suriye Devlet Yönetimi olarak, Abhazya Cumhuriyetini dost devlet ve devletlerarası ilişkilerin kurulması ve gelişiminin sağlanması konusunda niyetli olarak gördüklerini kaydetti. Suriye Arap Cumhuriyeti Devlet Başkanı Başar Esad’ın emirleri doğrultusunda, Suriye hükümeti olarak, Abhazya Cumhuriyeti ve Suriye Arap Cumhuriyeti arasında stratejik ortaklık anlamında geniş ve uzun bir ilişki kurmak niyetinde olduklarını açıkladı.
 
Suriye Devlet Yöneticileri, Abhazya Cumhuriyeti ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine önem verdiklerini belirtti. Suriye Bakanlar Kurulu emir ile, hükümet temsilcileri ve Abhaz meslaktaşları arasında Abhazya Cumhuriyeti ile sosyo – ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmini gerçekleştirmek amacı ile bir komisyon kurulacak. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Daur Kove, konuşmasında, Suriye hükümetinin ülkelerini ziyaret etmeleri ve Şam Uluslararası Fuarına, Abhazya Cumhuriyeti Ticaret Odası’nın katılması için fırsat tanımalarından dolayı teşekkürlerini belirtti.
 
Daur Kove, Abhazya’nın, Suriye’de yaşananları büyük bir ilgi ile izlediğini ve Suriye halkının bağımsızlığını savunma ve özgürlik mücadelesini desteklediğini, aynı biçimde Abhazya halkının kendi özgürlük ve bağımsızlığı için savaşmış olduğunu vurguladı. 
 
Daur Kove “Bizler, Suriye Devlet Yönetiminin, uluslararası terörizm ile nücedelesini tümü ile destekliyoruz” dedi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ayrıca, Suriye – Abhazya arasındandevletlerarası ilişkilerini, tam teşeküllü olarak kurmak gerektiğini belirtti. Daur Kove, Abhazya Cumhuriyeti Heyetinin Şam ziyaretinin, iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin kurulmasında iyi bir Zemin oluşturmaya ve çağdaş tarih içerisinde yeni bir sayfa açmaya vesile oluşturması dileğini belirtti. 
 
Daur Kove, Abhazya Heyetinin, Şam ziyareti boyunca sıcak bir karşılama ve özel ilgi gözterilmesinden dolayı, Devlet Başkanı Beşar Esad’a kişisel teşekkür dileğini iletti. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Abhazya Cumhuriyeti Hükümeti adına, Suriye Arap Cumhuriyeti Hükümeti Heyetini ülkesine davet etti. 
 
(Not: Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 21 Ağustos 2008 Tarihinde, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile Sochi’de yaptığı görüşme öncesinde Itar – Tass Haber Ajansı Genel Müdürü Mihail Gusman’a yaptığı açıklamada “Ben bir kez daha altını çizmek istiyorum. ABD ve Batı ülke yönetimleri Abhazya ve Güney Osetya konusunda uyguladıkları politikalarda ‘Çifte Standart’ uyguluyorlar. Bizler, bir sene önce Kosova sorununun nasıl çözüldüğünü gördük, batı dünyasının konumunu gördük. Şimdi neden, Abhazya ve Güney Osetya’nın hakları konusunda gözlerini kapatıyorlar.” Açıklamasında bulunmuştu. Bknz: Fatih Atan: 8 Ağustos 2008 – GÜNEY OSETYA KATLİAMI Kitabı. Abhazyam.com)
 
Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/visits_info/o-vstreche-s-predsedatelem-soveta-ministrov-siriyskoy-arabskoy-respubliki-imadom-khamisom/
 
www.abhazyam.com           

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.