RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 10:14:49 tarihnde eklendi. 609 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya 3. Tur Cenevre Görüşmelerine hazır

SERGEY ŞAMBA "ABHAZYA; 3. TUR CENEVRE GÖRÜŞMELERİNE HAZIR" AÇIKLAMASINDA BULUNDU
Abhazya 3. Tur Cenevre Görüşmelerine hazır 10/12/2008. Abhazya Dışişleri Bakanı Sergey ŞAMBA; 10 Aralık Çarşamba günü AB'in Gürcistan Özeltemsilcisi Perrre MOREL ve BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Johan VERBEKE'den oluşan Cenevre Komisyonu heyetini Suhum'da kabul etti.

Perrre Morrel; toplantının başlangıcında "bizim ziyaretimiz, 17-18 Aralık 2008 tarihleri arasında cenevre'de kafkasya'nın güvenlğinin sağlanması amacı ile ilgili olarak yapılacak olan üçüncü tur toplantıya hazırlık amacını taşıyor. Biz bu buluşmaya Abhazya tarafını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Pierre MOREL; komisyon içerisinde AGİT Yunanistan Özel Temsilcisi Harlampos HRİSTOPULOS'un da de bulunduğunu belirterek. AGİT Sorumluluğunun 01 Ocak 2009'dan itibaren Yunanistan'a geçeceğini söyledi. Bugün için AGİT Temsilciliği Finlandiya'da bulunuyor.

Sergey ŞAMBA; Suhum'un tartışmalar sonucunda görüşmelere resmi olarak kabulünün sağlandığını belirterek "biz gündemdeki sorunların aktif olarak çözülmesi için toplantıya katılacağız" vurgulamasında bulundu.

Pierre MOREL; 18-19 Kasım'da Cenevre'de yapılan toplantının oldukça "verimli" olduğunu ve Suhum'da bulunmaktan memnun olduklarını belirterek "önümüzdeki buluşmada daha verimli bir ortam yaratılacağından eminim" açıklamasında bulundu.

Toplantı sonrasında Sergey ŞAMBA ve BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi Johan VERBEKE; BM Barış gücü'nün Abhazya'da ki durumu hakkında görüşmelerde bulundular. Abhazya'nın Gal Bölgesinde Abhazya'nın insiyatifinde olmak koşulu ile Abhazya, Rusya, Gürcistan ve BM Barış gücünden oluşan dörtlü buluşmada sorunların çözümü ile ilgili görüşmeler yapılacak.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.