RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Ağustos 2017, Cumartesi 16:56:05 tarihnde eklendi. 1771 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Açıklaması

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA BAĞIMSIZ, EGEMEN DEVLETTİR VE İLİŞKİ KURMAK İÇİN KİMSEDEN EMİR ALMAZ!”
Abhazya Dışişleri Açıklaması
12/08/2017. Suhum. 09 Ağustos. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Abhazya Cumhuriyeti’ni ziyareti ve devlet başkanı Raul Hadjimba ile görüşmesine, Gürcistan, ABD, NATO ve AB ülkelerinden gelen tepkiler üzerine bir açıklama yayımlandı.
 
“Bizler, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Abhazya Cumhuriyetine yapmış olduğu ziyaret ile ilgili olarak Gürcistan Devlet Yönetimi tarafından oldukça sinirli bir biçimde gösterilen tepkilere dikkat çekmek istiyoruz.

Vladimir Putin’in Abhazya’yı ziyaretine karşılık olarak, Gürcü siyasetçiler tarafından sayısız populist açıklama yapıldı ve ayrıca tahmin edilebileceği gibi, ABD, AB, NATO ve diğer destekçi ülkeleri tarafından kınamalarda bulundular, tüm ilgili tarafları temin etmek isteriz ki, bu ziyaret, yüksek derecede uluslararası düzeyde, başarılı bir biçimde gerçekleşmiştir ve Abhaz – Rus Stratejik Ortaklık iilişkisi etkin bir biçimde geliştirilerek sürdürülecektir.     

Güney Kafkasya’da ki güvenlik ve istikrarı tehdit anlamı taşıyan, Gürcistan ve NATO ortaklığında gerçekleştirlen askeri tatbikatı izlemek amacı ile Gürcistan’ı ziyaret eden ABD Devlet Başkan Yardımcısı Mike Pence’nin aksine, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Abhazya ziyareti, Abhazya Cumhuriyeti’nin güvenlik ve istikrarın sürdürülmesinin garantisi temelinde, barışçıl ve yapıcı bir karakterde gerçekleşmiştir. 

Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan yönetiminin her türlü müdahalesine rağmen kendi ortakları ile ilişkiye giren bağımsız ve egemen bir devlettir ve onun batılı ortakları, Güney Kafkasya’daki siyasal gerçekleri inkar etmekle, kendi yanlışları ve hayal dünyaları ile başbaşa kalmaktadırlar.”   
 
Kaynak: http://mfaapsny.org/ru/allnews/news/statements_speeches/kommentariy-mid-respubliki-abkhaziya456/
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.