RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Ağustos 2017, Çarşamba 18:38:59 tarihnde eklendi. 868 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Batı’dan Tepki Var

VLADİMİR PUTİN’İN ABHAZYA ZİYARETİNE, NATO VE AVRUPA BİRLİĞİ’NDEN (AB) TEPKİ VAR.
Batı’dan Tepki Var
09/08/2017. Brüksel – Tiflis. 9 ağustos. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 8 Ağustos 2017 tarihinde, Abhazya Cumhuriyeti’ne yapmış olduğu resmi ziyarete, batı dünyasından tepki var. Reuters Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre NATO sözcüsü tarafından, “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Abhazya’ya yapmış olduğu ziyaret, soruna barışçıl ve uzlaşmacı bir çözüm bulmak için yapılan uluslararası çalışmalara zarar vermektedir” açıklamasında bulundu.  
 
Sözcü “Putin’in silahlı çatışmaların 9. Yıldönümünde Gürcistan’ın bölgesine yapmış olduğu bu ziyaret, çözüme barışçıl bir yol bulmak için yapılan uluslararası çabalara zarar vermektedir” dedi. (Not: Bilindiği üzere, Gürcistan Askeri güçleri Güney Osetya’nın başşehri Tskhinval’e 8 Ağustos 2008 Tarihinde saldırmış ve 1500’ün üzerinde sivil Oset vatandaşı ve Rus Barış gücü askeri yaşamını yitirmişti – Abhazyam.com) 
 
NATO yetkilisi, Rus Devlet Başkanı’nın Abhazya’yı ziyaret etmesi için Gürcistan yetkililerinden mutabakat alması gerektiğini belirtti.
 
Avrupa Birliği (AB) Gürcistan Temsilciliği tarafından Tiflis’te yapılan açıklamada, Vladimir Putin’in Abhazya ziyaretinin AB tarafından kabul edilebilir bir eylem olmadığı belirtildi. 
 
AB Temsilciliği tarafından açıklamada, yapılan bu ziyaretin Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarının ihlali, sorunun barışçıl çözümler için yapılan çabalara bir tehdit oluşturduğu belirtildi.
 
AB Açıklamasında “Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’nın 2008 Ağustos Savaşının yıldönümünde Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgesi Abhazya’yı ziyaret etmesi, daha önce yapılan ziyaretler gibi Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ilkesini ihlali ve bölgedeki sorunun barışçıl yöntemlerle çözümü için yapılan uluslararası çabaların tehdit edilmesi anlamına gelmektedir” bilgisine yer verildi.
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya Federasyonuna, Gürcistan Devleti aleyhinde yürütmüş olduğu “provokatif eylemleri” durdurma ve egemen bir devletin toprak bütünlüğüne saygı göstermesi çağrısında bulundu.     
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2308482.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.