RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Temmuz 2017, Cuma 23:04:55 tarihnde eklendi. 604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suriye'deki Abhaz - Adıge Diasporası

FATİH ATAN’IN "SURİYE'DEKİ ABHAZ - ADIGE DİASPORASI" ADLI KİTABI YAYIMLANDI
Suriye'deki Abhaz - Adıge Diasporası
14/07/2017. Türkiye. 14 Temmuz. Abhazyam.com. Abhazyam.com İnternet Haber Yayın Sitesi Genel Yayın Sorumlusu Fatih Atan (Atanba) tarafından, Suriye’de yaşanan olaylar ve savaş ile bu gelişmelerden etkilenen Abhaz – Adıge Diasporası ile ilgili konuları içeren “SURİYE’DEKİ ABHAZ – ADIGE DİASPORASI” adlı yeni bir kitap yayınlandı.
 
Bilindiği üzere, yaklaşık olarak 7 yıldır, Suriye Arap Halk Cumhuriyeti içerisinde yaşanan ve günümüzde de süren bir savaş yaşanmaktadır. Bu savaştan Suriye içerisinde yaşayan halklarda etkilendi. Bu halklar arasında bulunan Abhaz ve Adıge Diasporası’da kendisine düşen payı aldı.
 
Bundan 150 yıl önce ata topraklarından göç ettirilmek zorunda kalan ve Osmanlı toprakları içerisinde bulunan Suriye’ye yerleştirilen Abhaz – Adıge Diasporası son savaş yüzünden yeniden göç etmek zorunda bırakıldılar. (Aslında 1967 İsrail – Suriye Savaşı sonrasında da Golan Tepelerinde yaşayanlar o dönemde de topraklarında edilmişlerdi.) 
 
Fatih Atan, Suriye’de yaşayan Abhaz – Adıge Diasporası’nın önderlerinden olan Dr. Şeref Abaza (Marşan) ile 26 Kasım 2012 ve 004 Ekim 2013 Tarihleri arasında iki ayrı söyleşide bulundu. Bu söyleşilerde, Suriye’de yaşanan savaş ve bölgede yaşayan Abhaz – Adıge Diasporasının konumu hakkında görüşüldü. Kitap içerisinde bu söyleşiler bulunuyor. Ayrıca, kitap içerisinde Abhazya Cumhuriyeti’ne dönüş yapan Abhaz – Adıge kökenli Suriye Arap Halk Cumhuriyeti vatandaşlarının yerleşim ve uyum sorunlarının çözümü konuları da bulunuyor. (aslında kitaptaki tüm konular, Abhazyam.com İnternet Sitesinde yayımlanan haberlerin derlenmesidir) 
 
Suriye sorunu hala bitmedi ve bitmesi de uzun süreceğe benziyor. “Suriye’deki Abhaz – Adıge Diasporası” adlı kitabın, Suriye savaşında bulunan taraflar hakkında, batı ve TC basını tarafından her zamanki gibi toplumda yaratılan algıların kırılmasına, (Tıpkı, Güney Osetya olaylarını anlatan”Güney Osetya Katliamı kitabında olduğu gibi)   okuyucuların düşünmesini sağlayacağına inanıyor, bahtının açık olmasını diliyoruz. 
 
Fatih Atan (Atanba), tarafından ayrıca, “Türkiye’deki Abhazlar”, “Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi, Bir Dönemin Anatomisi”, “08 Ağustos 2008, Güney Osetya Katliamı”, “Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası 2007 – 2008 Yılları” adlı yayımlanmış kitaplar bulunuyor.
 
www.abhazyam.com    

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.