RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Mayıs 2017, Cuma 15:16:34 tarihnde eklendi. 771 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yukarı Kodor Yolu, Gündemde

ABHAZYA VE KUZEY KAFKASYA'YI, BİRBİRİNE BAĞLAYAN YUKARI KODOR YOLU’NUN ONARIMI BAŞLIYOR.
Yukarı Kodor Yolu, Gündemde
19/05/2017. Suhum. 19 Mayıs. Abhazya – İnform. Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, başkanlığında 19 Mayıs, Cuma günü düzenlenen toplantıda, Yukarı Kodor Yolu “Gulripsh – Güney Tünel” onarımı konusu görüşüldü. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Raul Hadjimba, Başbakan Beslan Bartsız’a Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasındaki sosyal – ekonomik işbirliği anlaşması temelinde düzenlenecek olan hükümetler arası komisyon toplantısında yol onarımı konusunun gündeme getirilmesini istedi.
 
Raul Hadjimba, ayrıca yolun bu bölümünün stratejik öneme sahip olduğunun göz önüne alınması gerektiğini belirterek, Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Muhammede Kilba’ya, bu konunun Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreteri Rashib Nurgaliev ile görüşülmesini istedi.
 
Abhaz Devlet Şirketi “Abhaz Sahil Koruma” «Абхазберегозащита» Müdürü İgor Kazanba, yol üzerinde onarılması gerekn 22 köprünün bulunduğunu söyledi. Acil onarılması gereken de iki tünelin var olduğunu belirtti.
 
Devlet başkanı, yolun en kısa süre içerisinde kullanılabilir duruma getirilmesi için tüm kurumların ortak çaba göstermeleri gerektiğini söyledi. Onarım süresi içerisinde yol acil geçişler haricinde trafiğe ve sivil geçişlere kapalı olacak.
 
Kaynak: Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.