RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mayıs 2017, Cuma 01:28:40 tarihnde eklendi. 1057 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazyam.com 10 Yaşında

BUGÜN, ABHAZYAM.COM’UN, İNTERNET HABER DÜNYASINA GİRİŞİNİN, 10.YILDÖNÜMÜ.
Abhazyam.com 10 Yaşında
12/05/2017. İstanbul. 12 Mayıs. Abhazyam.com. Fatih Atan. (A’tanba - Тванба). Değerli Abhazyam.com izleyicileri, bugün Abhazyam.com’un İnternet Haber Dünyası’na girişinin 10. Yıldönümü.
 
Abhazyam.com olarak, özellikle Abhaz Diasporasında yayın yapan bazı İnternet sitelerinin Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası hakkında yanlış, asılsız ve taraflı yayınlar yaptığını gördük ve dürüst, tarafsız, doğru yayın şiarını hedef alarak yayına başladık.
 
Abhazyam.com, tarafından amatör olarak yapılan haber yayını, geçtiğimiz 10 yıl içerisinde dünyanın çeşitli ülkelerinden binlerce kişi tarafından izlenen güvenilir bir İnternet Haber Sitesi durumuna gelmiştir.
 
Türkiye’de yaşayan Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporasında, özellikle SSCB’nin dağılma süreci ve Abhazya Kurtuluş Savaşı (1992 – 1993) dönemi boyunca Ata vatandan haber almakta sıkıntı çekiliyordu. Ayrıca, bölgelerden sağlanan haberler, yaşanan olaylar farklı biçimlerde değiştirilerek Diaspora insanlarına aktarılıyor, gerçek haberler, insanlardan saklanarak yanlış algılara varılması sağlanıyordu. 
 
Özellikle, uzun zamandan beridir “Yeşil Kuşak” teorisi ve pratiği, “Türk İslam” ve “Çerkes İslam” İdeologları tarafından Abhaz – Kuzey Kafkasya Diasporası üzerindeki propaganda çalışmaları sürdürülüyor. Temel olarak “Anti - Rus” propagandasına bağlı olarak sürdürülen, Rusya Federasyonu’nun parçalanması amacını taşıyan bu çalışmalar, Sochi Kış Olimpiyatları öncesi ve sırasında üst noktalara çıktı. 
 
Gürcistan’da ABD kökenli Jamestown Vakfı tarafından ve benzer uluslararası kuruluşlar tarafından yönlendirilen çalışmalar, Türkiye’de yaşayan Kuzey Kafkas Diasporası ve Kuzey Kafkasya içerisinden kendisine yandaş buldu.
 
Bugünde, Kafkas Diasporası ve Kuzey Kafkasya içerisinde bulunan bu tür yandaşlar, maddi destek aldıkları uluslararası kurum ve organizasyonlar tarafından yönlendirilerek, Kafkasya’da ve özellikle Abhazya Cumhuriyeti içerisinde ve dışarısında çalışmalarını sürdürüyorlar.  
 
Bu arada, her yıl 21 Mayıs’ta, “Çerkes Soykırımı”nı (!) Anmak adına Diasporada yürüyüşler düzenleniyor, bu tür etkinliklerde bilinçli bir biçimde Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti bayraklarını da sallayarak kışkırtıcı bir ortamı yaratmaya çalışıyorlar. 
 
İşte, bu tür çalışmalara karşı, Abhazyam.com gibi bağımsız ve gerçek haber yazan sitelerin önemi ortaya çıkıyor. Abhazyam.com, sevenlerinin desteği ile 10 yıldır bağımsız habercilik anlayışını sürdürüyor. Bu çalışmalarımız 5 kıtadan izleniyor bu demektir ki Abhazya Cumhuriyetinde ve beş kıtada yaşayan Abhaz Diasporası insanları her sabah Abhazya hakkında, Türkçe olarak doğru haberler alıyor.
 
Sonuç olarak bizler, siz okurlarımızın maddi – manevi desteği ile amatör olarak 10 yıldır sürdürdüğümüz Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanıtılması ve Abhazya Cumhuriyeti ile Abhaz Diasporasında yaşanan olayların, okuyuculara ulaştırılması çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
 
Ve aynı zamanda, Abhaz Diasporası’nın yaşamış olduğu Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ve Abhazya Cumhuriyetinde yaşanan toplumsal olaylar karşısındaki duyarlılığımızı göstereceğiz, demokratik, toplumsal hakların savunulmasında mücadele veren kurumların ve toplumların yanında olacağız.
 
Yazımızı, Abhaz ulusu insanlarının her sabah söyledikleri “Tanrı, Dünya’daki bütün ulusları özgür ve mutlu kılsın, fakat Abhazları da unutmasın!” duası ile bitiriyor ve Dünya uluslarına barış ve özgürlük diliyoruz.   
 
Abhazyam.com İnternet Sitesinin Kuruluş Felsefesini 26 Mayıs 2007 Tarihinde yazmış olduğumuz “Neden Abhazyam.com” adlı Manifestomuz ile bir kez daha buluşturuyor, siz değerli okurlarımıza, sağlıklı, uzun bir yaşam ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. 
 
Saygılarımla, 
 
Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu
 
Fatih Atan (A’tanba)                
 
***********
 
26 Mayıs 2007 

“Neden Abhazyam.com” 

"Bizim amacımız, insan belleğini zorlayacak ve onları tartışmaya açacak ortamları yakalamak ve yaratmaktır. 

Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan politik olaylar sırasında Abhazya’nın da hatırlatılmasını sağlayacak ortamların yaratılmasına yardımcı olmaktır. 

Abhazya’nın, Bağımsızlık için vermiş olduğu mücadeleye zarar vermemeye çalışarak, ancak bu mücadele içerisinde de yapılacak olan yanlışların ve eksikliklerinde hatırlatılmasına çalışılarak bağımsız bir politika izlemektir. 

Sitemizde çıkacak olan geçmişe ait, günümüze ve geleceğe ait yazılacak olan makalelerimize bilimsel içerikte gelecek olan eleştirilere de yine bilimsel veriler ışığında yanıt vermektir. 

Bu Site, bilime ve diyalektiğe inananların, yaptığı yanlışların özeleştirisini yapabilenlerin sitesi olmaya aday bir sitedir. 

Her türlü bilimsel eleştiriye açık bir sitedir. 

Abhazya’nın Tüm Dünya’ca Bağımsız Demokratik Bir Cumhuriyet olarak tanınacağı güne ve o günden sonrasına da katkımızın olacağına inanarak ilk yazımızı sonlandırıyoruz. Dünya’daki ve Türkiye de ki politik olayların Abhazya açısından irdelenmesini ilerideki yazılarımıza bırakarak sizlere saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz. "
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Ismet - Basarilar
Fatih bey, guzel analizler yapiyorsunuz. Saglik ve basarilar diliyorum.
KIRGIZ - "ABHAZYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI ASLA TANIMAYACAĞIZ" DEMİŞ OLANLAR "DÜŞMANLARIMIZDIR" ..ONLARI OYLARIYLA DESTEKLEMEYE DEVAM EDENLERE "ABHAZ" DENMEZ....
MÜCADELEYE DEVAM.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.