RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mayıs 2017, Cuma 01:00:17 tarihnde eklendi. 1057 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Trump’a Tepki Var

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “DONALD TRUMP, GÜRCİSTAN’A DESTEK VEREREK, ABHAZYA VATANDAŞLARINA UYGULADIĞI BASKILAR İLE ÇİFTE STANDART POLİTİKA UYGULUYOR”
Abhazya’dan Trump’a Tepki Var
12/05/2017. Suhum. Abhazya Dışişleri Bakanlığı. 11 Mayıs. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 11 Mayıs Perşembe günü, ABD Devlet Başkanı Donaldt Trump tarafından kabul edilen ABD Federal Bütçesi’nde, Abhazya ve Güney Osetya’nın, Gürcistan’ın “işgal edilmiş” toprakları olarak belirtilmesini kınayan bir bildiri yayınladı. 
 
"Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

ABD Devlet Başkanı Donald Trump tarafından imzalanarak yürürlüğe giren ABD’nin yeni yıl bütçe belge metninde, Gürcistan’ın toprak bütünlüğünün korunması hükmü bulunmaktadır. Donald Trump, Bütçeyi 5 Mayıs’ta onaylayarak ABD Temsilciler Meclisine sundu.  

Belgenin, “Gürcistan’ın işgal altındaki Abhazya ve Tskhinval Bölgesi/Güney Osetya Toprakları” adlı bölümünde, Abhazya ve Güney Osetya Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını tanıyan dünyanın herhangi bir ülkesine desteği yasaklamaktadır. ABD devlet kurumları, bu bölgelerde ki Rus işgalini destekleyen eylemleri yasaklıyor. Bunlara ek olarak, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğini ihlal eden programları (kredi, borç garantiler vereni) uygulayan uluslararası finansal kurumlar için yasal tedbirlerin uygulanmasını sağlaması için Maliye Bakanlığı’nın çalışma yürütmesi bildirilmektedir.

Yeni ABD Devlet Yönetimi’nin Gürcistan’ın akıl almaz taleplerini yerine getirmek amacıyla yapmış olduğu bu eylemin, Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı, daha da büyük uluslararası izolasyon ve ablukanın artmasını sağlayacak bir çıkmaza yol açacağını görmek üzüntü vericidir. Kendisini, dünya üzerinde insan hakları ve özgürlüklerin savunucusu olduğunu belirten, ABD liderleri, aslında o devletlere karşı uygulayacağı mali ve siyasi baskı politikaları ile çifte standart uygulamaları ile söyledikleriyle ters duruma düşmektedir, ayrıca onların vatandaşlarına karşı, uygun olmayan kısıtlama ve engellemeler gibi yaptırımlara yol açacaktır. 

Washington yönetimi, bu tür yasaların, 2008 yılında Güney Osetya’da yaşanan savaşı başlatan “Cesaret Verici” benzeri yasalar gibi olduğunu bilmelidir, bu tür yasalar yabancı uyruklu ülke vatandaşlarına uygulanır, işgal edilmiş topraklar üzerinde bu tür benzer yasalar, kimseye iyi bir şey getirmez.

Ayrıca, sadece, açık bir biçimde, Güney Kafkasya’daki mevcut siyasi gerçekleri tanıyarak, taraflar arasında ki diyaloğa katkıda bulunulacağı anlaşılmalıdır. Gürcistan’ın rövanşist politikası ve Abhazya’nın uluslararası toplumdan yalıtması politikaları, sadece, Cenevre görüşmelerinde, taraflar arasında sağlanmak istenen uzlaşma çabalarını geçersiz duruma düşürür.”
 
Kaynak: http://mfaapsny.org/news/index.php?ID=5069 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.