RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mayıs 2017, Salı 14:18:37 tarihnde eklendi. 602 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

9 Mayıs Zaferi Kutlu Olsun

ABHAZYA CUMHURİYETİ, 9 MAYIS, 1941 - 1945 BÜYÜK VATANSEVERLİK SAVAŞI ZAFERİ 72. YIL DÖNÜMÜ'NÜ KUTLUYOR
9 Mayıs Zaferi Kutlu Olsun
09/05/2017. Suhum. 9 Mayıs. Sputnik. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazyam.com olarak, 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferini kutluyoruz. 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 72. Yıldönümü kutlamaları, Suhum’da bulunan Meçhul Asker Anıtı önünde düzenlenen tören ile gerçekleştirildi. 
 
Tören, Meçhul Asker Anıtı önünde düzenlenen saygı duruşu ve çelenk bırakılarak başladı. Tören sırasında konuşma yapan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Vitaly Gabniya konuşmasında “Bu büyük zafer bayramını hep birlikte kutlayalım. Yıllar geçiyor, on yıllar, ancak her geçen yıl bu bayramın kutsallığını ve değerini artırmaktadır. 9 Mayıs, bu gün, Sovyet askerlerinin, milyonlarca fotoğraf la, tüm dünyaya gurur içerisinde göstermiş olduğu kahramanlık ve zafer günüdür” dedi. 
 
Gabnia, zaferi kutlayanların, bu bayram için yaşamını yitiren milyonları ömür boyu unutmamaları gerektiğini sözlerine ekleyerek “Bu gün, insanlık tarihinin en kanlı savaşını sona erdiren, dünyaya barışı getiren gündür” dedi. 
 
Suhum, Muhacır parkına yüzlerce insan geldi. Çocukların üzerinde Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi anısına, Sovyet askeri üniformaları vardı ve ellerinde ki çiçekleri denize bıraktılar. 
 
Büyük Vatanseverlik Savaşı Gazileri Birliği Başkanı Aleksei Shoniya konuşmasında “Bu tarih, hem neşeli hem de kederli bir gündür. Zafer günü, tüm dünyaya barış getirdi, bizler, büyük zaferi unutmadıkları için herkese teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
Suhum Meçhul Asker Anıtı önünde, savaşta yaşamını yitirenlerin anısına saygı duşuşunda bulunanlar birkaç yüz metrelik uzun kuyruk oluşturdu. 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında, cephede Abhazya Cumhuriyeti’nden 55 Bin kişi savaştı, bunların 17 Bin kişisi evlerine dönemedi, 22 Askere, Sovyetler Birliği Kahramanlık Madalyası verildi.
 
Kaynak: www.sputnik-abkhazia.ru 
 
www.abhazyam.com         

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.