RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mayıs 2017, Pazar 11:03:18 tarihnde eklendi. 981 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Amtsakhara'dan Uyarı Var!

"AMTSAKHARA" «Амцахара» “DEVLETİ YÖNETEN LİDERLİĞİN BECERİKSİZLİĞİ NEDENİYLE ABHAZYA’NIN UÇURUMA SÜRÜKLENMESİNDEN CİDDİ ENDİŞE DUYUYORUZ!”
Amtsakhara'dan Uyarı Var!
07/05/2017. Suhum. 03 Nisan. “Amtsakhara”.   Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). “Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi 03 Mayıs Çarşamba günü, son günlerde Abhazya Cumhuriyeti’nin içerisinde bulunduğu sosyal – siyasal ortam ile ilgili bir uyarı bildirisi yayınladı. Aşağıda, “Amtsakhara”  «Амцахара»  Siyasi Parti açıklaması bulunuyor. 
 
Ülke Sosyal Patlamanın Eşiğinde Bulunuyor.

AÇIKLAMA 

“Amtsakhara” «Амцахара» Siyasi Partisi olarak, devlet yönetiminin, ülkeyi uçuruma sürüklemeyi amaçlayan sorumsuz ve beceriksiz politikalarından dolayı ciddi endişe duymaktayız.

Bu durumda bizler, savaş gazileri olarak, ülkemizin kaderi, halkımızın geleceği hakkında kayıtsız kalamayız. Bizler, devlet yönetimi tarafından izlenen politikaları, ülke güvenliğimize yönelik gerçek bir tehdit olarak görmekteyiz.

Devlet Yönetimi, bizleri unutmuş – Sosyal devlet ve onun uygulamış olduğu politikaların, istikrarı, güvenliği ve vatandaşın yoksullaşmasını yaratmak amaçlı değil, aksine istikrar, refah ve vatandaşının iyi bir yaşam düzeyine ulaşma koşullarını yaratmak amacı ile yapılması gerektiğini unutmuş.

Devlet, insanlar tarafından, halkın yaşamını ve gelişimini sağlayan oluşumlar için çalıştırılır. Abhazya, iki yıldan uzun bir zamandır yoksulluğun pençesinde bulunuyor, halk umutsuzluğa doğru itilmektedir. Ülke sosyal bir patlamanın eşiğinde duruyor.

Bugün, ülke içerisinde, normal bir biçimde çalışma koşullarının yaratılabileceği, hiçbir sosyal ve kamusal alan bulunmamaktadır. Ülkenin savaş sonrasındaki 20 yıldan fazla geçmiş tarihi boyunca, devlet yetkililerinin bu tür bir ihmal, yetersizlik ve sorumsuzluk örneği hatırlanmamaktadır. 

Ülkenin parası yok: Hazine boş, emekliler yok olmanın eşiğinde, savaş gazileri tıbbi bakım alamıyorlar. Devlet yönetimi tarihinde ilk kez, insanların yaşlılık ve iyi yaşam koşullarının yaratılması için gerekli olan mali güvenlik, sosyal yükümlülük görevlerini yerine getirememektedir. Kamu çalışanları, emekliler, insanlar, maaşlarını zamanında alamamaktadırlar, ATM’ler boş.

Mevcut hükümet yönetimi, felaket durumda bulunan yollarda yaşanan kazalarda ki ölümlerde ki yetersizliğini gizlemek amacıyla, yüksek perdeden bağırarak ülkeyi yönetmeye çalışıyor. 

Günümüzde ülkemiz, ciddi ve görülmemiş oranda ciddi sorunlarla karşı karşıya, çocuklarımız devlet karayollarında yaşamlarını yitiriyor. Ülkemiz, uyuşturucu akınına uğradı, çoğunlukla gençlerimiz içerisinde olmak üzere uyuşturucu bağımlılığı artmakta ve ülkemiz uyuşturucu kaçakçılığı trafiğinin esiri durumuna gelmiştir. İçişleri Bakanlığı, tek başına bu sorunları çözemez, tüm devlet güçleri, sağlık bakanlığı yönetimleri ile birlikte bu sorun ile mücadele etmek için bir program içerisinde çalışmalıdır. Bizler sadece onların bu konulardaki açıklamaları ve uyuşturucu ticaretine karşı mücadeleyi güçlendirmek için ülke yönetimine, birlikte mücadele etmek için yaptığımız teklif hakkında konuşmuyoruz. 

Ülke içierisinde, sosyal – ekonomik kriz derinleştirildi. Spekülatif sahte vaatler ve güvenceler, devlet yetkililerinin profesyonel mesleği haline geldi. Bizler, devlet yönetimini topluma verilen sözleri yerine getirmemekten dolayı sorumlu tutuyoruz. Bizler, devlet yönetimini, ülkede Mayıs 2014 sonrasında ülkede ortaya çıkan sosyal – ekonomik ve toplumsal – siyasal kriz nedeniyle sorumlu tutuyoruz. 

Dokunulmazlıkları olan kişiler üzerinde, maksatlı bir biçimde eşi görülmemiş bir baskı uygulanmaktadır. Geçtiğimiz günlerde, Milletvekili A. Djapua’nın arabası yakıldı. Yakan kişi bulundu mu? Milletvekili adayı B. Aiba’nın arabası yakıldı. Yakan Kişi bulundu mu? Hakim T. Shonia’nın arabası yakıldı. Yakan kişi bulundu mu? Devlet yönetimi sessiz! 

Rus basınında, tarafsız basının doğasına aykırı olarak, hükümet yanlısı olmayan milletvekillerini kötülemek amacıyla, yasalara aykırı bir biçimde, haksız, yanlış haberler yayınlanmaktadır.

Ülkemiz, kendimize ait olan değerlerimizin kaçınılmaz kaybı ötesinde, derin bir kritik eşikte bulunmaktadır. Bütün bu ve diğer konular karşısında bizler kayıtsız kalamayız. 

Bizler, toplumun bütün sağlıklı güçlerini, ülkemizin ve kamuoyunun yaşamını zorlayan ve kötüleştiren sorunları görüşmek üzere çağrıda bulunuyoruz. 

“Amtsakhara”  «Амцахара» Siyasi Partisi

Suhum, 3 Mayıs 2017”
 
Kaynak: http://www.amtsakhara.org/ru/events/819/
 
www.abhazyam.com                       

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.