RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 06 Mayıs 2017, Cumartesi 11:51:44 tarihnde eklendi. 2116 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Avrupa'ya Tepki Var

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “AVRUPA KONSEYİ, GÜRCİSTAN’IN ABHAZYA’DA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ YASA DIŞI EYLEMLERİN SUÇ ORTAĞIDIR!”
Abhazya’dan Avrupa'ya Tepki Var
06/05/2017. Suhum. Abhazya Dışişleri Bakanlığı. 05 Mayıs. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi (KMEU) tarafından,  3 Mayıs Tarihinde, bu yıl için “Gürcistan Sorunu” ile ilgili olarak alınan kararı reddeden bir açıklama yayınladı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması: 

Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu (KMEU) tarafından bu yıl 3 Mayıs Tarihindeki toplantısında, “Gürcistan Sorununun Tarafları” ile ilgili karar maddesi içerisinde, taraf olarak Rusya’nın uluslararası yasal sorumluluklarını vurgulanmaktadır. Böylece, belgede birincil olarak “sorunun Rusya Federasyonu ve Gürcistan arasında gerçekleştiği” belirtilmektedir.

Avrupa Konseyi (EU) bu kararı ile, giderek kendi objektifliği ve tarafsızlığını Gürcü resmi yetkililerin propaganda biçimli söylemlerinin etkisi altında olduklarını göstererek ciddi hayal kırıklığına neden olmaktadır. Avrupa Konseyi, sadece tek bir tarafın görüş açısını gündemine alarak, Gürcistan’ın Abhazya’ya karşı gerçekleştirmiş olduğu yasadışı eylemlerin doğrudan suç ortağı durumuna düşmektedir. 

Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu Komitesine (KMEU), böyle bir saçma kararı almadan önce, 1992 – 1993 Gürcistan – Abhazya savaşında, ayrıca 2008 yılındaki silahlı çatışmalar sırasında savaşı başlatan ve tüm sonuçlarından Gürcü tarafının sorumlu olduğunu bir kez daha hatırlatırız. 

Görünüşe göre, KMEU, 1992 – 1993 yılındaki ve ayrıca 2008 olayları hakkında yanlışa düşmüş, Gürcü diplomatları ve politikacıları tarafından teşvik edilen ve uygulamaya konulan, Gürcistan’ın Uluslararası topluma, sorunun, Abhaz – Gürcü sorunu olmadığı ve Gürcü – Rus sorunu olduğu fikrini oluşturmaya çalışıyor. Bu yaklaşıma göre, Avrupa kurumları, kesinlikle asılsız yaklaşımlara ve gerçekdışı verilere dayanarak çalışıyor.

Yukarıdaki gelişmeler göz önüne alındığında, Abhazya Cumhuriyeti, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne (KMEC) bu tür kararları alırken objektifliğin korunması adına, kendisine ait karşı belgeleri sunma talebinde bulunmaktadır. Ayrıca, Avrupa kurumlarına, Gürcü yetkililerinin, basmakalıp, klişeleşmiş resmi propagandalarını kullanmayı terk ederek, gerçek bilgilere ve doğrulara dayanan, alternatif kaynaklara yönünü çevirmeyi öneriyoruz.

Ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti’nin var olan gerçekler anlamında etkili bir siyasi varlık olduğunun bilinmesi gerektiğini, bu tanınma olmadan, Güney Kafkasya’da ki durumun yeterince değerlendirmenin olanaksız olduğunu hatırlatmak isteriz.

Avrupa kurumları, Gürcistan destekçileri, böyle tek taraflı ve önyargılı yaklaşımlar ile sonuçta Abhazya ve Gürcistan arasındaki diyaloğu teşvik etmek amacı ile oluşturulmuş, tek uluslararası platform olan Cenevre görüşmelerinin bozulmasına yol açacaklardır."            
 
Kaynak: http://mfaapsny.org/news/index.php?ID=5055
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.