RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Nisan 2017, Salı 12:03:21 tarihnde eklendi. 1120 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da, Türk Domatesi Krizi

ABHAZYA ÜZERİNDEN RUSYA’YA TÜRK DOMATESİ İHRACATI YAPILMIYOR VE TEKNOLOJİSİ KULLANILMIYOR!
Abhazya’da, Türk Domatesi Krizi
25/04/2017. Suhum. 24 Nisan. Badrak Avidzba. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya “Fruktis” "Фруктис" Sera Organizasyonu Avukatı Gennady Berulava, Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Sergei Korolev’in, Türk domates ürünlerinin, sahte belgeler kullanılarak Abhazya üzerinden Rusya’ya gönderildiğini belirten açıklaması hakkında yorumda bulundu.
 
Gennady Berulava “Bütün dünya, mevcut domates ürünleri ile ilgili teknolojiyi Hollanda ve İsrail’den almaktadır. Domates ürünlerinin ihracı ile ilgili olarak gümrükte yapılan kontroller, gümrük – Kontrol, Sınır muhafızlığı, Devlet Standartizasyon Komitesi, Abhazya Ticaret Odası, Karantina Servisi tarafından yapılmaktadır. Ayrıca, Rusya Tarım Bakanlığı tarafından domates ve salatalık ürünlerinin yetiştirildiği alanlarda kontroller yapılmaktadır” dedi.
 
Berulava, Abhaz ve Türk domates ürünlerinin kendisine özel, lezzet ve renk farkları ayırt edilebileceğini söyledi.
 
Berulava “Bizim domateslerimizin, boyutları, tadı ve kokusu farklıdır ve bu bölece sürer. Türk domatesleri, yapay, hiçbir lezzet, renk içermeyen plastik yapıya sahip. Bizler, yaptırımlar öncesinde, ürünlerimizi karşılaştırmak amacıyla Krasnodar’a götürdük. Tüketicilerin tamamı şoka uğradılar, Abhaz ve Türk domatesleri arasındaki kalite ve lezzet faklılığını gördüler. Bizim domateslerimiz, Hollanda’dan ithal edilen bombus arıları tarafından yapılan tozlaşma ile tamamen doğal ortamda üretiliyor” dedi.
 
Berulava “Türk domateslerinde yapay tozlaşma kullanılıyor. Türkiye’deki ürünler çabuk üretiliyor, onlar için büyütmek ve satmak önemli, ancak hiçkimse kalitesini kontrol etmiyor. Biz, Domates üretiminde, Hollanda ve İsrail teknolojisi kullanıyoruz”
 
Abhazya Cumhuriyeti Tarım Bakanı Daur Tarba, daha önce yapmış olduğu açıklamada, sera üretiminin ülke içerisinde yıldan yıla hızla büyüdğünü belirterek, Rusya’ya domates ihracatının da arttığını söyledi ve Abhazya üzerinden Rusya’ya hiçbir biçimde Türk domatesi ihracı yapıldığına dair verinin bulunmadığını ve inanılmaması gerektiğini açıklamıştı.
 
Abhazya Gümrük komitesi’ne göre, 2014 yılında, Abhazya’dan Rusya’ya hiçbir domates ürünü ihracatı yapılmadı, 2016 yılında 2 Bin 167 Ton, 2017 yılının ilk dört ayında ise 96 Ton domates ihracatı yapıldı.   
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.