RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Nisan 2017, Pazartesi 18:31:49 tarihnde eklendi. 3578 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ermeni Soykırımı Anıldı

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE, ERMENİ SOYKIRIMI’NIN 102. YILDÖNÜMÜ ANMA TÖRENİ YAPILDI
Ermeni Soykırımı Anıldı
24/04/2017. Suhum. 24 Nisan. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Bugün Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan bütün Ermeni okullarında, Ermeni Soykırımı Kurbanları anısına her yıl düzenlenen anma törenleri düzenlendi.
 
Suhum Ermeni Okulu’nda, geleneksel olarak soykırım konulu fotoğraf sergisi açılışı yapıldı ve Ermeni Soykırımını tanıyan ülkelerin ulusal bayrakları asıldı. Rusya Federasyonu, Fransa, Uruguay, Litvanya, İtalya Parlamentosu, ABD’nin çoğunluk eyaletleri, Yunanistan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Arjantin, Belçika, Galler, İsviçre ulusal Konseyi, Kanada Parlamentosu, Polonya Meclisi ve ayrıca Vatikan, Avrupa Parlamentosu ve Dünya Kiliseler Konseyi.
 
Anma töreni, saygı duruşu ve Ermeni okulu öğrencilerinin ağıtları ve kurbanların anısına yakılan mumlar ile başladı. Törende, Abhazya Parlamentosu milletvekilleri, Ermeni Cemaati hazır bulundular. Tören, Suhum Sahilinde bulunan Muhacır Anıtı’na çelenk bırakılması ile sürdü. 
 
24 Nisan Anma törenleri, Ermeni cemaatinin yoğun yaşamış olduğu Gagra şehrinde, Ermeni kilisesinde okunan dualar ile sürdürüldü.
 
Uluslararası kuruluşlara göre, 1915 – 1923 yılları arasında yaklaşık olarak 1,5 Milyon Ermeni yaşamını yitirdi.
 
Suhum’daki anma töreninde konuşan 75 yaşındaki asker emeklisi (SSCB – Abhazyam.com)Hrant Altuniyan “Bugün, her yıl olduğu gibi Abhazyalı Ermeniler olarak soykırım kurbanlarını anıyoruz. Tüm yaşamım Abhazya’da geçti. Abhazları ve geleneklerini çok iyi biliyorum. Abhazların, soykırım kurbanlarının anmalarından dolayı onur duyuyorum. Abhaz halkının da benzer bir trajediyi yaşadıklarını biliyorum. Bundan dolayıdır ki, bizi Abhazlardan başka en iyi tanıyan ulus yoktur. Bizlerin buraya gelip 24 Nisan trajedisini anmamız tesadüf değildir” dedi.
 
Abhazya Parlamentosu Milletvekili Levon Galustian, konuşmasında “Osmanlı imparatorluğunun, Ermeni nüfusunu topluca katletmesinden bu yana 102 yıl geçti. Ama biz bu tarajediyi anımsayacağız ve asla unutmayacağız” dedi. 
 
Trajedi sırasında, yüzbinlerce insan yaşamını yittirdi, sağ kalanlar ise ata topraklarını terk ederek başka ülkelere göç etmek zorunda kaldılar. O ülkelerden birisi de Abhazya idi. Katliamdan kaçan binlerce göçmen buraya sığındılar ve barınmaları sağlandı. Abhaz halkı, zorla topraklarından sürülmenin ne olduğunu bildiği için sığınmacı Ermenilere her türlü kolaylığı sağlayarak en içten davranışlarda bulundular. Abhazya Cumhuriyeti’nde yüz yıldan fazla süredir yaşayan Ermeniler, artık Abhazya Cumhuriyeti Tarihinin ayrılmaz bir parçası oldular ve kendileri için yeni bir yaşam sürdürüyorlar.   
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
bilmek yada bilmemek - biz içindeyiz ama böyle bir soykırım olduğunun farkına varmadık
bizim büyüklerimiz burada kurtuluş savaşı verdiler ve böyle bir soykırım olduğunun farkına bildirmediler. siz demirperde arkasından nasıl öğrendiniz?
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.