RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Nisan 2017, Cumartesi 13:07:35 tarihnde eklendi. 1498 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan EU'a Yanıt Var!

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ “AVRUPA KONSEYİ (EU) BAKANLAR KOMİTESİ KARARI, TEK TARAFLIDIR, KABUL EDİLEMEZ!”
Abhazya’dan EU'a Yanıt Var!
22/04/2017.  Suhum. 21 Nisan. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi (EU) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland  tarafından hazırlanan Abhazya ve Güney Osetya’da insan haklarının ihlal edildiğini belirten raporu, 19 Nisan 2017 tarihinde, aralarında Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin de bulunduğu, Bakanlar Komitesi tarafından kabul edildi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından kabul edilen kararı eleştiren bir bildiri yayınladı. 

“Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland tarafından hazırlanan ve Abhazya ve Güney Osetya’da ciddi insan hakları ihlallerı yaşandığını belirten “Gürcistan’daki Çatışmalar” adlı 15.tekrar olan rapor, Bakanlar Komitesi Temsilcileri tarafından kabul edilmiştir.

Üzülerek belirtmek isteriz ki, Avrupa Konseyi (EU) bir kez daha, Abhazya Cumhuriyeti’nde var olan nesnel durumu, tarafsız bir biçimde değerlendirmediğini açıklamak durumundayız.

Daha öncekilerde olduğu gibi, bizler, Abhazya’nın imajını düşürmeyi hedef alan, önyargı içerisnde ve profesyonellikten uzak bir biçimde hazırlanan bu tür raporların yanlışlığı ile uğraşmak durumunda kalıyoruz. Avrupa Konseyi ve diğer Avrupa kurumları, Abhazya’da var olan durumu araştırmak yerine, Gürcistan’a vermiş oldukları destek politikasını koşulsuz olarak sürdürmüşlerdir. Avrupa Konseyi raporunun, yaşam içerisinde yanlış odukları ve verilen bilgilerin yalan kaynaklardan sağlandığı ve açık bir biçimde kullanılamıyacağı bilinmesine rağmen, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’ndan sağlanan verilerin temel alınarak hazırlandığı bildirilmektedir.

Bizler, Avrupalı ve uluslararası kuruluşlar tarafından hazırlanan bu tür raporların, Abhazya tarafının konumunu dikkate almadan, teamüllere uygun bir biçimde hazırlanmadığına dikkat çekmek isteriz. Ayrıca, bu tür raporların hazırlanmasına katılan “uzmanların” hiçbiri, gerçek bilgileri elde etmek ve olaylarıdetaylı bir biçimde incelemek amacıyla Abhazya Cumhuriyeti’ni ziyaret etmemişlerdir. Avrupa siyasi terminolojisi içerisinde, Abhazya’daki gerçek durumu yansıtmayan, çarpıtmak üzere hazırlanan, popülist ve gerçek dışı çeşitli raporlar bulunmaktadır. 

Avrupa Konseyi Temsilcileri, kendi yaılsamalarının esiri olarak, uzun bir zaman geçmesine, artık varolmayan siyasal gerçeklere bağlı olarak Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdürmektedirler.

Bu duruma bağlı olarak, Avrupa Konseyi raporu içerisinde, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasındaki, ikili devletlerarası ilişkilerin geliştirilmesi süreci kınanıyor. Avrupa Konseyi Temsilcileri, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 18 – 19 Nisan 2017 tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti’ni ziyaretini dikkate aldılar ve onu olumsuz bir biçimde kınadılar.

Avrupa resmi kurumlarının, Abhazya Cumhuriyeti ile ilgili bu tür kışkırtıcı saldırıları sonucunda, Abhaz toplumu içerisinde AB’nin herhangi bir girişimi karşısında önemli bir güvensizlik büyümesi gerçekleşmiştir. Abhazya Cumhuriyeti Devleti resmi temsilcilerinin çağrılarına ve Abhaz vatandaşlarının, karşılaşmış olduğu kışkırtıcı sadırılara, Avrupalı kurumların sağır kalması da oldukça çok çirkin bir davranıştır.  

Avrupalı uzmanların, Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının, insan hakları alanında yaşamış oldukları ihllaller karışısında umursamazlık içerisinde oldukları unutulmamalıdır. Abhazya’nın tecrit edilme politikasının sürdürülmesi, serbest dolaşım hakkının, vize alımının reddedilmesi, Abhazya temsilcilerinin, sosyal, kültür ve spor alanlarındaki etkinliklere katılımlarının engellenmesi, Avrupa diplomasinin temel kurallarına aykırı düşmektedir.

Abhazya tarafı olarak, bütün bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak, Cenevre görüşmeleri eşbaşkanlarının tarafımıza yapacağı ziyaret sırasında, Avrupa Konseyi tarafından, Abhazya Cumhuriyeti’ne karşı gerçek dışı bilgilere dayanılarak hazırlanan bu son derece olumsuz raporlara karşı tepkimizi yüksek düzeyde ileteceğiz.”                                 
 
Kaynak: http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=5026
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.