RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Nisan 2017, Cuma 14:58:32 tarihnde eklendi. 1373 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türkiye’den Gürcistan’a Destek

AVRUPA KONSEYİ, TÜRKİYE’NİN DE DESTEĞİ İLE, RUSYA, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI KINAYAN RAPORU KABUL ETTİ
Türkiye’den Gürcistan’a Destek
21/04/2017. Tiflis. 20 Nisan. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi’nin (Council of Europe 19 Nisan 2017 Tarihinde Strasbourg’da düzenlenen 1284. Bakan Yardımcıları Komitesi Toplantısında, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland tarafından 15. Kez sunulan “Gürcistan’daki Çatışmalar” konulu rapor, 28 ülkenin(Türkiye’de kabul oyu verdi – Abhazyam.com) kabulü ile onaylandı.
 
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Rapor, Gürcistan’ın “İşgal Bölgelerinde” Ekim 2016 – Mart 2017 Tarihleri arasındaki dönem içerisinde yaşanan olaylara ve insan hakları ihllalleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuyor. 
 
Toplantıda konuşma yapan Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı David Zalkaliani, gürcistan’ın “İşgal” altındaki bölgelerdeki süreçten söz ederek, Rusya’nın eylemlerinin bu bölgeleri “İlhak Etmek” amaçlı olduğunu söyledi. Zalkaliani, Rusya’nın uluslararası hukuk ilkeleri ve normlarını görmezden gelmeyi sürdürdüğünü ve Rusya Dışişleri Bakanı’nın Abhazya’yı ziyareti ve Rus büyükelçiliğini açmasının, “yıkıcı politikalarının” en bariz örnekler olduğunu vurguladı. David Zalkaliani, konuşmasında, “İşgal Hattı” üzerinde yaşanan, Güney Osetya Seçimleri ve referendum, Gürcistan – Abhazya Sınır Kapılarının kapatılması ve Abhazya Pasaportunda yaşanan gelişmelere dikkat çekti.
 
Gürcistan temsilcisi, “İşgal Altındaki Topraklar” üzerinde yaşanan insan hakları ihllallerinin sürmesi ve “Avrupa Konseyi Gözlemci Mekanizmasının” bu topraklar içerisine girmesi koşullarının sağlanması amacıyla uluslararası topluma, acil müdahale etme çağrısında bulundu.
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’nın bildirdiğine göre, Thorbjorn Jagland tarafından sunulan raporun tartışıldığı sırada, Avrupa Birliği (AB), GUAM (Gürcistan-Ukrayna-Azerbaycan-Moldova, Demokrasi ve Ekonomik Kalkınma Birliği) ve ayrıca 28 ülke temsilcileri tarafından Rusya’nın yasadışı eylemleri kınandı. Avrupa Konseyi Raporu, Arnavutluk, Andorra, Bosna-Hersek, Karadağ, Moldova, Makedonya, Monaco, Liechtenstein, Norveç, Türkiye, Ukrayna ve San Marino tarafından desteklendi. Gürcistan’a destekleyen ülkeler, Rusya’ya Avrupa Konseyi önünde – uluslararası kurallara uyma çağrısında bulundular. 
 
Toplantıda, katılımcılar, Gürcistan hükümetinin uygulamış olduğu politikalar ve çatışmaların barışçıl çözüm eylemlerine ve bu girişimlerine destek verdiklerini açıkladılar. 
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, “Gürcistan Sorunu” hakkındaki rapor sayesinde konunun Avrupa Konseyi gündeminde kalacağını umuyor.     
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2265791.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.