RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 21 Nisan 2017, Cuma 10:29:02 tarihnde eklendi. 495 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Yanıt Var

MİHAİL JANELİDZE “ABHAZYA ÜZERİNDEN YAPILACAK OLAN HER TÜRLÜ TRANSİT TAŞIMACILIK, GÜRCİSTAN YASALARINA GÖRE OLMALIDIR!”
Gürcistan’dan Yanıt Var
21/04/2017. Tiflis. 20 Nisan. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan Dışişleri Bakanı, Abhazya üzerinden Rusya ve Ermenistan arasında olası transit taşımacılığı hakkındaki iddialara, “ülke toprakları üzerinden yapılacak olan transit taşımacılık konusunda kararı hükümetimiz verir” diyerek yanıt verdi.
 
Gürcistan Dışişleri Bakanı Mihail Janelidze, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı ve Abhazya Cumhuriyeti ;Devlet Başkanı’nın, Abhazya Cumhuriyeti toprakları üzerinden Rusya ve Ermenistan arasındaki transit taşımacılığının yenden başlatılması olasılığının bulunduğu açıklamalarına, “Özgür Radyo”da (Radyo Liberty) “Gürcistan toprakları üzerinden yapılacak olan herhangi bir toplu taşımacılık, Gürcistan hukuk kuralları içerisinde olmak zorundadır” diyerek yanıt verdi.
 
Dışişleri Bakanı, Gürcistan’ın “işgal altındaki topraklar” dahil, bu tür ulaşım ile ilgili her türlü bağlantılar hakkında alınacak olan tüm kararların, Gürcistan hükümetinin gözetiminde yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Mihail Janelidze, Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne “DTÖ” (WTO) üyeliğine kabulü için 2011 yılında yapılan anlaşma öncesinde Gürcistan ile yapılan görüşmeleri hatırlattı. İki ülke arasında yapılacak olan ticaretin izlenmesi için yapılan anlaşma.
 
Dışişleri Bakanı “Anlaşmaya göre, Gürcistan ve Rusya arasında yapılacak olan ticaretin üçüncü şahıslar tarafından izlenmesi amacıyla Gürcistan sınırı üzerinde kontrol sağlanması gerekmektedir, ancak (İşgal Altındaki Topraklar) üzerinde hiçbir kontrol mekanizması bulunmamaktadır” gerçeğini hatırlattı ve anlaşmanın taraflarından, diğer yükümlülüklerinin bağlayıcı olamayacağını vurguladı.
 
2011 yılında yapılan anlaşmanın yükümlülükleri henüz yürürlüğe girmedi ve Abhazya, Gürcistan ve Rusya üzerinden yapılacak olan ticari taşımacılığı izleyecek olan şirketin henüz kurulamadığı  (İsviçre kökenli firma) bilinmektedir.           
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2265983.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.