RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 20 Nisan 2017, Perşembe 13:03:15 tarihnde eklendi. 998 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov – Hadjimba Görüşmesindeki Ayrıntı

RAUL HADJİMBA “GÜRCİSTAN KARŞI GELMEZ İSE ABHAZYA - ERMENİSTAN DEMİRYOLU’NUN AÇILMASINA KARŞI DEĞİLİZ!”
Lavrov – Hadjimba Görüşmesindeki Ayrıntı
20/04/2017. Suhum. 19 Nisan. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ile yapmış olduğu görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında gazetecilerin, Abhazya’nın Kollektif Güvenlik Örgütü (ODKB) “ОДКБ” gibi uluslararası örgütlere katılma olasılığı vb soruları yanıtladı.
 
Sergey Lavrov  “Abhazya Cumhuriyeti’nin dışarıdan gelebilecek olan saldırıların önlenmesi ve hiçbir biçimde yinelenmemesi amacıyla, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında yapılan devletlerarası anlaşma ile Abhazya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri ve Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri arasındaki işbirliğinin kurulması,  Abhazya Cumhuriyeti’nin güvenliğinin güvenceye ve bunun antlaşma ile garanti altına alınmasnın en güvenilir yoludur” dedi.
 
Sergey Lavrov “Eğer “ODKB” (ОДКБ) Hakkında konuşmak gerekirse, Abhazya’nın bu kuru mile işbirliği içerisinde bulunmasından dolayı memnun oluruz” dedi. Lavrov, herhangi bir organizasyon içerisinde tam üyelik ve gözlemcilik statüsü elde edilebilmesi için tüm üyelerin fikir birliği içerisinde olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Lavrov, Abhazya Cumnhuriyeti Vatandaşlarının Rus vatandaşlığı almaları için gerekli olan prosedürlerin basitleştirilmesi konusundaki sürecin ne durumda olduğunu belirten sorulara ise vermiş olduğu yanıtta, Rus tarafı olarak bu sürecin istikrarlı bir biçimde sonlandırılması amacıyla 2016 yılında çifte vatandaşlık antlaşması ile sonlandırılması için öneride bulunduğunu hatırlattı.
 
Lavrov’a göre, Rusya tarafı olarak, bu yasanın kabulü ve onayı gerekiyor. Diplomata göre, bu basitleştirme ile Rus vatandaşlığının sağlanması süreci kolaylaştırlacaktır. 
 
Devlet Başkanı Raul Hadjimba, bu projenin hükümet içerisinde inceleniyor, çalışmalar sonuçlandıktan sonra proje Parlamentoya sunulacak. 
 
Gazeteciler, Abhazya üzerinden Ermenistan’a transit olarak mal geçişi yolunun açılması hakkındaki konuların tartışılıp, tartışılmadığını sordular. Sergey Lavrov, bu konunun Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ile yapılan görüşmede gündeme geldiğini söyledi. 
 
Sergey Lavrov “Rusya tarafı olarak, transit geçişin kaldığı yerden devam etmesi için hiçbir sorunumuz bulunmamaktadır.  Bunun gerçekleşmesi için, yasal temel vardır. Bu uygulama, Rusya’nın 2011 yılında Dünya Ticaret Örgütü’ne “DTÖ” (WTO) üye olduğu anlaşmalara dayalı olarak gerçekleştirilebilir. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı, Abhazya’nın buna karşı olmadığını söyledi. Bundan dolayıdır ki, muhtemelen bize bağlı bulunmuyor, transit yolun nasıl geçeceği, diğer ülkelere bağlıdır” dedi.
 
Devlet Başkanı Raul Hadjimba, transit taşımacılığın yeniden başlaması konusunda “Abhazya’nın bütçesine ek fonlar girmesi için fırsatlar yaratılabilecektir” dedi. Ayrıca, bu sorunların medeni bir biçimde çözülmesi gerektiğini belirtti.
 
Raul Hadjimba “Gürcü tarafı, eğer bu konuyu görüşmeye hazır olup olmadığını belirtirse, bu sürecin çözüleceğinden dolayı, hiçbir şüphem bulunmuyor” dedi. 
 
Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.