RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Nisan 2017, Salı 18:53:22 tarihnde eklendi. 557 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lavrov Abhazya’da

SERGEY LAVROV, SUHUM - ULUSLARARASI DRANDA HAVAALANI’NDA RESMİ TÖREN İLE KARŞILANDI
Lavrov Abhazya’da
18/04/2017. Suhum. 18 Nisan – Sputnik. Badri Esiava. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 18 Nisan Salı günü Abhazya Cumjhuriyeti’ne resmi çalışma ziyaretinde bulunuyor.
 
Sergey Lavrov’un uçağı, 18 Nisan Salı günü Suhum Uluslararası Dranda Havaalanına ASİ 17:40’da iniş yaptı. (Dranda uluslararası Havaalanı, Gürcistan’ın uluslararası baskıları nedeniyle, 1993 yılından bu yana sivil uçuşlara kapalı bulunuyor – Abhazyam.com)
 
Sputnik Haber Ajansı Muhabirinin bildirdiğine göre, Sergey Lavrov, havaalanında, Abhazya devleti resmi yetkilileri tarafından törenle karşılandı, karşılama sırasında kendisine, boynuz içerisinde Abhaz şarabı ve Achaş (Peynirli Abhaz Pidesi) ikram edildi. Karşılama töreninde, Abhazya Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından geleneksel Abhaz dansları ve şarkıları sunumunda bulunuldu.
 
Suhum Havaalanındaki karşılama töreninde, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Dışişleri Bakanı Daur Kove, Abhazya Cumhuriyeti’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi İgor Ahba ve Rusya Federasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Semyon Grigoriev hazır bulundular.
 
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Abhazya Cumhuriyeti'ne en son Nisan 2011’de resmi ziyarette bulunmuştu. 
 
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü, Maria Zakharova tarafından yapılan açıklamada, Sergey Lavrov, 18 – 19 Nisan 2017 tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti’ne ziyarette bulunacağı ve bu ziyaret sırasında, Rusya Federasyonu’nun Suhum’daki yeni büyükelçilik binası ve çalışma komplekslerinin açılışını gerçekleştireceği, ayrıca 19 Nisan’da da Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba ve Dışişleri bakanı Daur Kove ile resmi görüşmelerde bulunacağı belirtilmişti.  
 
Kaynak: http://sputnik-abkhazia.ru/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.