RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Nisan 2017, Salı 15:54:33 tarihnde eklendi. 441 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’ı Telaş sardı

GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “LAVROV’UN ABHAZYA ZİYARETİ, ÜLKE EGEMENLİĞİNE BİR SALDIRIDIR!”
Gürcistan’ı Telaş sardı
18/0472017. Tiflis. 18 Nisan 2017. REGNUM. Foto: İvan Shilov. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Abhazya ziyareti sırasında, 19 Nisan Çarşamba günü Devlet Başkanı Raul Hadjimba ve resmi yetkililerle görüşecek. 
 
Gütcistan Dışişleri Bakanlığı resmi web sitesinde yapılan açıklamada, “Rusya federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Abhazya’ya yapacağı ziyaret, devlet egemenliği ihlali ve ulusulararası kuralların açık bir ihlalidir” bilgisine verildi. 
 
Tiflis, Lavrov’un Suhum ziyaretini – Abhazya olayında “Moskova’nın kışkırtıcı politikasını sürdürmesi” olarak değerlendiriyor. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Rusya tarafından sürdürülen bu tür eylemleri, devletlerin toprak bütünlüğüne saygı duyulması ve uluslararası yasaların yükümlülüklerine bağlılığın ihlali olarak değerlendiriyor.
 
Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından 17 Nisan’da yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 18 – 19 Nisan 2017 tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti’ne resmi ziyarette bulunacağı belirtilmişti. Sergey Lavrov, ziyaret sırasında önce Rusya federasyonu Büyükelçiliği Binası ve çalışma komplekslerinin açılışını yapacak.
 
Sergey Lavrov, 19 Nisan günü, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Raul Hadjimba, Parlamento Başkanı Valery Kvarchia ve Dışişleri Bakanı Valery Kove ile görüşmelerde bulunacak. Taraflar arasında yapılacak olan görüşmelerde iki ülke arasındaki konular ve Abhazya’nın uluslararası toplum içerisinde varolan sorunlar görüşülecek.
 
Bilindiği üzere, Moskova, Gürcistan’dan ayrılarak bağımsızlıkları ilan eden  Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlıklarını, Ağustos 2008’de resmi olarak tanıdı (26 Ağustos 2008 – Abhazyam.com). Bu karar sonrasında Tiflis ve Moskova arasındaki ilişkiler askıya aındı. 
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2264553.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.