RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 05 Nisan 2017, Çarşamba 11:00:00 tarihnde eklendi. 584 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Parlamentosu Toplanıyor

ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTOSU, 6. DÖNEM İLK TOPLANTISINI EN YAŞLI ÜYE VALERY KVARCHİA’NIN BAŞKANLIĞINDA YAPACAK
Abhazya Parlamentosu Toplanıyor
05/04/2017. Suhum. 4 Nisan. Abhazya – İnform. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu 6. Dönem toplantısı, aralarında 5. Dönemde de milletvekili olarak bulunan sekiz kişi – Almas Djapua, Valery Agrba, Dimitri gunba, Mihail sangulia, Valery Kvarchia, Levon Galutsayan, Said Kharazia ve Tayfun Ardzınba’da hazır bulunuyor. 
 
Altıncı dönem toplantısında siyasi parti adaylarından Almas Djapua, “Ainar” «Айнар» Partisinden, Ahra Abuhba, Tayfun Ardzınba ve Valery Kvarcia “Abhazya Ulusal Birlik” Partisi «Форум народного единства Абхазии» adayı olarak seçildiler. 30 milletvekili ise kendilerini destekleyen guruplar tarafından aday gösterildi.
 
Parlamento’da, 34 Milletvekili belirlendi (Toplam 35 milletvekili – Abhazyam.com), Gudauta 17 No.lu Seçim Bölgesinde 12 Mart’ta yapılan seçimde seçmenler yeterli katılım sağlayamadığı için 14 Mayıs’ta seçim tekrarı yapılacak.
 
Seçimlerin gerçekleşmesinden itibaran bir içerisinde Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı tarafından açılacak olan parlamentonun ilk toplantısında Meclis Başkanı, yardımcıları, çalışma bölümleri ve ayrıca komisyon ve komite birimleri belirlenecek.
 
Yeni seçilen parlamentonun ilk oturumunu, başkan seçimine kadar, başkanlık görevini en yaşlı üye olan Abhazya Bilimler Akademisi üyesi, Dil Bilimleri Doktoru Valery Kvarchia yapacak.
 
 Kaynak: www.abkhazinform.com
 
www.abhazyam.com
   

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.