RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Mart 2017, Perşembe 13:45:58 tarihnde eklendi. 888 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

39. Tur Cenevre Görüşmeleri

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ “GÜRCİSTAN VE NATO, POTİ LİMANINDA, SAHİL KORUMA ÜSSÜ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR!”
39. Tur Cenevre Görüşmeleri
30/03/2017. Suhum. 29 Mart. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi. Çeviri: Fatih Atan (A’tanba - Тванба). Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi, Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacıyla Cenevre’de sürdürülen görüşmelerin 39. Turu 28 – 29 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştiğin belirten bir açıklama yayınladı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması:
 
“Güney Kafkasya’da istikrar ve güvenliğin sağlanması amacıyla, Cenevre’de sürdürülen uluslararası görüşmelerin 39. Turu 28 – 29 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşti. 

Dışişleri Bakanı Daur Kove başkanlığındaki Abhazya Cumhuriyeti Heyeti içerisinde, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Lasha Avidzba, Tengiz Tarba, Timur Shanava, Arthur Gagulia ve Asta Chukbar bulundu.

Cenevre görüşmelerinin 39. Turunda, ana hedef olarak Gürcistan ve Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan ve Güney Osetya arasındaki sorunların silah kullanılmadan çözülmesinin, yasal olarak bağlayıcılığını oluşturacak olan anlaşmanın imzalanması yönünde önemli bir adım atılması konuları Cenevre görüşmecilerinin, önemli gündemi olarak yer aldı.

Abhazya Cumhuriyeti tarafı kendisi açısından önemli olan konuları gündeme getirdi: BM İnsan Hakları Konseyi’nin 34. Toplantısında, Gürcistan’ın çarpıtarak sunmuş olduğu belgeler ışığında alınan karar, Gürcistan ve batılı dostları tarafından Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının vatandaşlık belgelerine karşı uygulanan ayrımcılık politikaları, Abhazya Cumhuriyeti’nin uluslararası toplumdan izole edilme çalışmaları, Abhazya’da verilen yaşamsal önemi bulunan belgelerin tanınmaması konularını yansıtmıyor.

Abhazya temsilcileri, Abhazya Hükümeti tarafından Abhazya – Gürcistan devlet sınırındaki iki sınır kontrol noktasının kapatılması kararının, AB, NATO, AGİT, ABD Parlamentosu tarafından yapılan değerlendirmelerin, asılsız nedenlere dayandığını ve ayrıca, NATO ile Gürcistan arasındaki askeri ortaklık ilişkilerindeki gelişmelere ve Gürcistan devletinin, Poti şehri limanında NATO’ya Sahil koruma üssü kurdurmak istemesi girişimlerinden duymuş oldukları endişeyi dile getirdiler.

İnsani kouların tartışıldığı, 2. Toplantıda, mülteciler ile ilgili konular gündeme getirildiğinde, Abhazya, Güney Osetya ve Rusya heyetleri salonu terk etti.

Güney Kafkasya’da güvenlik ve istikrarın sağlanması amacı ile Cenevre’de sürdürülen uluslararası görüşmelerin 40. Turu 20 – 21 Haziran c2017 tarihinde yapılacak."              
 
Kaynak: http://www.mfaapsny.org/news/index.php?ID=4991
 
www.bhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.