RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 29 Mart 2017, Çarşamba 11:21:25 tarihnde eklendi. 1669 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BM, ABD, AB, NATO Anlasın!

RUSYA BM DAİMİ TEMSİLCİSİ PYTOR İLİCHEV “ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA BAĞIMSIZDIR VE BU DEĞİŞMEYECEKTİR!”
BM, ABD, AB, NATO Anlasın!
29/03/2017. New York. ABD. 28 Mart. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Rusya Federasyonu BM Daimi Temsilcisi Vekili Pyotr İlichev, 28 Mart Salı günü gazetecilere yapmış olduğu açıklamada, Rusya Federasyonu, BM Güvenlik Konseyinde Abhazya ve Güney Osetya’nın egemenlik konusunu görüşmek niyetinde olmadığını belirtti. 
 
İlichev, Ukrayna heyetinin, BM Güvenlik Konseyi’nin kapalı toplantısında, Güney Osetya'da yapılacak olan devlet başkanlığı ve referendum konularını gündeme getirdiğini belirtti. Ukrayna heyetinin bu girişimi Gürcistan’dan aldığı talimatla gerçekleştirdiğini söyledi.
 
İlichev “Abhazya ve Güney Osetya’da yaşananlar bir çelişki değildir. Bu yüzden konseyin bu konulara değil başka konulara dikkat göstermesi gerekir. Son 8 yıl içerisinde yaşanan gerçekler kabul edilmelidir. Abhazya ve Güney Osetya’nın devlet egemenlikleri sorunu yoktur, bağımsızlıkları Rusya tarafından tanınmıştır, bunun tartışılması söz konusu değildir” dedi.
 
Rusya’nın BM Temsilcisi, Abhazya – Gürcistan ve Güney Osetya – Gürcistan sınırlarında durumun, sakin ve istikrarlı olduğunu hatırlattı. Devlet yetkilileri, cumhuriyetlerinin savunma mekanizmalarını güçlendirdi ve güvenlik düzeyini önemli ölçüde artırdılar ve şimdi sosyal – ekonomik gelişimi ve yaşam düzeyini iyileştirme çalışmalarını başlattılar.
 
Gürcistan’ın şikayetlerine rağmen, Güney Kafkasya’da Güvenlik ve İstkrarın sağlanması amacı ile oluşturulan “Cenevre Görüşmeleri” amacına uygun çalışmıştır. BM Güvenlik Konseyi’nde, Güney Osetya’da yapılacak olan seçimler hakkında yapılacak olan herhangi bir görüşme “Cenever Görüşmelerinde” büyük bir zarara neden olur.

İlichev “Eğer, Gürcistan ve onu koruyanlar, Abhazya ve Güney Osetya olmadan, güvenlik konularındaki görüşmeleri New York’a taşıyacak olurlarsa, Cenevre görüşmeleri tamamen kapanabilir” hatırlatmasında bulundu. 
 
Güney Osetya Cumhuriyeti’nde 9 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ülkenin adının “Alania Devleti” olarak değiştirilmesi amacıyla halk oylaması yapılacak. Eğer, halkın onaylaması durumunda, bugünkü – Güney Osetya Cumhuriyeti – yeni adı ile anılacak.              
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2255736.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.