RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 10:00:19 tarihnde eklendi. 678 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş'dan taziye

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA , RUS ORTODOKS LİDERİ ALEKSİ II'İN ÖLÜMÜNDEN DOLAYI DERİN ÜZÜNTÜ DUYDU" DEDİ
Bagapş'dan taziye 05/12/2008. Abhazya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Kristian BJANİYA'nın yaptığı açıklamaya göre, Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Rusya ve Moskova Slav Kilisesi Patriği Aleksi II'nin ölümü nedeni ile başsağlığı mesajı yayınladı. 18 yıl Rusya Ortodoks Kilisesinin başında bulunan Aleksi II cuma günü Peredelkino'da ki ikamethanesinde 80 yaşında yaşama veda etti.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya olarak,yaşadığı süre içerisinde görevini mukaddes bir biçimde sürdüren Rusya patriği Aleksi II'nin ölümünden dolayı derin üzüntü duyduk. Onun bu mukaddes görevi sırasında Abhazya-Gürcistan sorunu sırasında tarafları itidale davet eden çalışmalarını aktif bir biçimde sürdürdüğünü biliyoruz, birçok kez yapmış olduğu açıklamalarda Abhazya ve Gürcistan arasında yaşanan sorunların silaha başvurmadan barış içerisinde çözülmesini istemiştir." dedi.

Sergey BAGAPŞ "Aleksi II'un önderliğinde bulunan Rusya Ortodoks Kilisesi, Abhazya Hristiyanlarının ruhlarına en yüksek katkıda bulunumuştur. Abhazya ortodoksları, barışsever ruhani liderin ruhunun kalplerimizde yaşayacağını biliyor" açıklamasında bulundu.

Kaynak: www.apsnypress.info


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.