RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 24 Mart 2017, Cuma 13:50:33 tarihnde eklendi. 639 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sofichka Filmi Dublin’de Zafer Kazandı

FAZIL İSKENDER’İN ÖYKÜSÜNDEN ESİNLENEREK ÇEKİLEN “SOFİCHKA” «Софичка» FİLMİ, DUBLİN “İPEK YOLU” FİLM FESTİVALİNDE EN İYİ FİLM, REJİSÖR VE KADIN OYUNCU ÖDÜLLERİNİ KAZANDI
Sofichka Filmi Dublin’de Zafer Kazandı
24/03/2017. Suhum. 22 Mart. Apsnypress. Damey Kaslandziya. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Dünyaca ünlü Abhaz Yazar Fazıl İskender’in öyküsünden esinlenilerek çekilen “Sofichka” «Софичка» filmi, 18 – 22 Mart 2017 Tarihleri arasında, İrlanda Cumhuriyeti başşehri Dublin’de düzenlenen “İpek Yolu” Film Festivali’nde en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi kadın oyuncu ödüllerini kazandı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Kültür ve Tarihsel Mirası Koruma Bakanı Elvira Arsaliya, en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan Lana Basariya ile görüştü.
 
Elvira Arsaliya, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanan Lana Basariya’yı başarısı nedeniyle kutladı. Bakan “Bu festival, farklı yaratıcı gurupların katılımıyla gerçekleşiyor, uluslararası sinema dünyasında farklı kültür ve dil guruplarını bir araya getiriyor ve aynı zamanda evrensel değerlerin felsefesini oluşturuyor. Dünya sinema galerisine birçok ilginç kadın karakterini tanıtıyor” dedi. 
 
Lana Basariya “Film Abhaz dilinde, bir başka ülkede sunuma giriyor – bu inanılmaz bir olay! İnsanlara onu dublaj olmadan izleme olanağını sağladık. Benim için “En iyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazanmak o kadar önemli değildi, filmin Dublin’de izlenilmesi, “En İyi Sanat Filmi” ve “En İyi Rejisör” ödüllerini de kazanması önemli oldu. Bu film içerisinde çalışan herkes ve ülkem adına onur duyuyorum” dedi.
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.