RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 23 Mart 2017, Perşembe 10:52:09 tarihnde eklendi. 493 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan, ABD’de Destek Arıyor

GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI MİHAİL JANELİDZE, ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ VE SENATO’DAN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA DESTEK ALDI
Gürcistan, ABD’de Destek Arıyor
23/07/2017. Tiflis. 22 Mart. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan Dışişleri Bakanı Mihail Janelidze, 20 – 21 Mart 2017 Tarihleri arasında ABD’e yapmış olduğu çalışma ziyareti sırasında, Termsilciler Meclisi ve ABD Düşünce Kuruluşları Temsilcileri ile toplantılar düzenledi.
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Mihail Janelidze, Cumhuriyetçi Parti Senatörü Tom Cotton ile bir araya geldi, görüşmede ABD ve Gürcistan arasındaki stratejik ortaklığın önemine vurgu yapıldı ve Gürcistan’ın bölgede demokrasinin başarılı bir örneği olduğu belirtildi.
 
Bakan görüşmede, “İşgal altındaki” topraklar olan Abhazya ve Güney Osetya’daki durum ve süreç hakkında kouştu. Taraflar, iki sınır kapısının kapatılması ve Güney Osetya’da yapılması planlanan referandumun, Rusya tarafından her iki bölgeyi militarize edecek “yıkıcı adımlar” olarak belirttiler. Senatör, Gürcistan’ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne vermiş olduğu desteği dile getirdi.
 
Mihail Janelidze, ziyareti sırasında, Uluslararası Strateji ve Doktrinler Merkezi Başkanı Jhon Hamre, Derek Collett, Frnd Marshall ve başka analitik ve araştırma kuruluşu yetkilileri ile de buluştu. Toplantılarda, bölgedeki ve atlantik ötesi güvenlik, her iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ilişkileri ele alındı.   
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2253162.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.