RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 22 Mart 2017, Çarşamba 18:49:01 tarihnde eklendi. 502 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Nafile Arayışlar

GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: AVRUPA KONSEYİ, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI KINIYOR.
Gürcistan’dan Nafile Arayışlar
22/03/2017. Tiflis. 22 Mart. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi, Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongre Başkanı tarafından, Abhazya’da yapılan parlamento seçimleri ve Güney Osetya’da ülkenin yeniden yapılandırılması amacıyla yapılması planlanan referandumu kınayan bir bildiri yayınlandı.
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan çeviride, bildiride Avrupa konseyi’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne destek verildiği belirtildi.
 
Kongre Başkanı Gudrun Mosler Temstrem “Gürcistan’ın bölgesi olan Abhazyada bu zamanlarda, de – facto olarak “seçimler” gerçekleştirildi. Aynı zanada, ayrılan bölge olan Güney Osetya devlet başkanı tarafından, Nisan ayı içerisinde, bölgenin yeniden yapılandırılması amacıyla referandum yapılacağı açıklanmıştır. Bu girişimler yasadışıdır, bu iki bölgenin ayrı olması Gürcistan’ın meşru toprak güvenliğinin ihlali ve ayrıca bu bölgelerin dünya toplumundan tecrit edilmesini doğuruyor” dedi.
 
Başkan, Avrupa Konseyi Kongersi olarak, Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne her zaman ciddi olarak destek verildiğini vurguladı ve bunun bölgenin bütünlüğünün sağlanmasının ilk güvencesi olacağından emin olduklarını belirtti.            
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2253155.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.