RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Mart 2017, Cumartesi 16:07:11 tarihnde eklendi. 730 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Macaristan’dan Gürcistan’a Destek

MACARİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI PETER SİYYARTO “GÜRCİSTAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EGEMENLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ!”
Macaristan’dan Gürcistan’a Destek
MACARİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI PETER SİYYARTO “GÜRCİSTAN’IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ VE EGEMENLİĞİNİ DESTEKLİYORUZ!” 
 
18/03/2017. Tiflis. 17 Mart. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistab Dışişleri Bakanı Mihail Janelidze, (Soyadı ilginç, Adıge sülalesi olan JANE’ler ile bir akrabalığı var mı acaba – Abhazyam.com) 17 Mart Cuma günü Gürcistan’ı ziyaret eden Macaristan Dışişleri Bakanlı Peter Siyyarto ile yapmış olduğu toplantı sonrasında, birlikte düzenledikleri basın toplantısında “Rusya’nın, Gürcistan ait işgal edilmiş toraklarında atmış olduğu tehlikeli adımların dünya topluluğu tarafından kınanmalıdır” dedi. 
 
Bakanlar, ortak basın toplantısında, Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya ile imzalamış oldukları anlaşmalar, Rusya’nın Abhazya Cumhuriyeti toraklarına yerleştirmiş olduğu uçaksavar füzeleri ve Güney Osetya Silahlı Kuvvetlerinin, Rusya Silahlı kuvvetleri ile birleşmesi anlaşmalarına değindiler.
 
Mihail Janelidze, Gürcistan olarak, politikalarının sorunların barışçıl yollardan çözümüne, Rusya’yı uluslararası hukuk normlarına ve ilkelerine uyması amacıyla, Gürcü topraklarındaki işgalin, ortaklarının da desteği ile her türlü girişimde bulunacaklarını belirtti.
 
Macaristan Dışişleri Bakanı, Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına güçlü bir destek verdiklierini ve vermeyi de sürdüreceklerini belirtti. Peter Siyyarto, Cenevre görüşmelerinini çözümdeki rolüne destek verdi ve AB İzleme Gücü’nün, Gürcistan’ı koruduğuna dikkat çekti. Macaristan heyetinde 14 kişi bulunuyor.       
 
Macaristan Dışişleri Bakanı Gürcistan egemenliği ve toprak bütünlüğüne güçlü destek verdiğini ifade ve bu destek gelecekte de devam edeceğini söz verdi. Peter Siyyarto Cenevre görüşmelerinde rolünü vurguladı ve bir kez daha Mission'un görevini İzleme Gürcistan AB korunması destekledi. Macaristan 14 kişinin katıldığı misyonu.
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2251171.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.