RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mart 2017, Perşembe 23:02:58 tarihnde eklendi. 856 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK Bildirisi

KAFKAS – ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ “ABHAZ BAYRAĞINA VE HALKINA YÖNELİK YAKLAŞIMLARI KINIYORUZ!”
KADK Bildirisi
16/03/2017. İstanbul. 16 Mart. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi. Abhazya “Sharatın” Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun, İstanbul’da gerçekleştirilecek olan uluslararası festival katılımıının engellenmesi ve ancak Gürcistan Bayrağı altında katılmasının istenmesini kınayan bir bildiri yayınladı. 
 
Aşağıda KADK bildirisi bulunmaktadır.
 
***** 
 
Tarih : 16 Mart 2017 
Sayı : 2017-004 
Konu : Abhazya  

ŞÜNEYBAS APSUAA RIÇKUNÇEA 

Son beş senedir periyodik aralıklarla Abhaz halkına yöneltilen hakaretlere Abhazya Devlet Halk Dansları Topluluğu SHARATIN’nın Türkiye’de gerçekleştirilecek uluslararası bir festivale Gürcistan bayrağıyla katılmasının istenmesiyle bir yenisi eklenmiştir. 

Bilindiği gibi Abhazya Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınmamaktadır. Kosova Cumhuriyeti’ni tanımakta hiç tereddüt göstermeyen hatta destekleyen Türkiye Cumhuriyeti’nin Abhazya Cumhuriyeti’ni tanımamasının çifte standartlığı bir yana Abhazya’nın başta Rusya Federasyonu olmak üzere BM’ye üye çeşitli ülkeler tarafından tanınması ile oluşan yeni durumun görmezlikten gelinmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bölge ile irtibatlanmasının ve dolayısıyla bir etki alanı oluşturmasının önünde yıllardır engeldir. Ancak gelinen nokta, bir ülkenin diğerini tanımamasının çok ötesine geçmiş; bir ülkenin, bir halkın aşağılanması noktasına gelmiştir. 

Türkiye, Gürcistan’ın Abhazya’ya saldırmasıyla başlayan savaşın hemen ardından Abhazya’ya ambargo uygulamış ve Abhazya Cumhuriyeti’ni tanımaya yanaşmamıştır. Ancak bu durum, Abhazların Ebedi Lideri ve o zamanki Devlet Başkanı Sn. Vladislav Ardzınba’nın Türkiye’yi ziyaretine, Abhaz bayraklarıyla karşılanmasına, Anıtkabir’i resmi protokolle ziyaretine engel olmamıştır. 23 Nisan’da Abhaz çocuklar ülkelerinin adıyla törenlere katılmış, TBMM’yi ziyaret etmişlerdir. 

2011’de Abhazya Cumhuriyeti Eski Devlet Başkanı Sn. Sergey Bagapş’ın ziyareti ile sistematik bir aşağılama başlamıştır. O ziyaret sırasındaki bayrak yasağıyla başlayan bu aşağılama, bugün başka bir bayrağa biat etmeye zorlanma noktasına gelmiştir. Bir halkın bayrağından vazgeçmesini istemek, bir halkı başka bir bayrağın egemenliğini hem de işgalcisinin ve soykırımcısının bayrağını kabule zorlamak ve bunun için her seferinde anlaşma bozmak, sözden dönmek bir politika olarak nitelendirilemez. Bugün tüm bayraklara saygı duyma noktasında olan Türkiye Cumhuriyeti yönetimi bu tutumuyla Kafkas kökenli kendi vatandaşlarına bir değer atfetmediğini göstermiş, göstermekte bir sakınca da görmemiştir. 

Dünyanın her yerindeki vatandaşlarının haklarını koruyan Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin söz konusu vatandaşları Abhaz olunca takındığı bu tutum giderek daha da anlaşılmaz ve tahammülü zor bir hal almıştır. 

Bu aşağılamaların halkımızın saygınlığına gölge düşüremeyeceğini ancak büyük bir güven kaybına neden olduğunu / olacağını söylüyor, Abhaz bayrağına ve halkına yönelik bu yaklaşımı şiddetle kınıyoruz. 

Saygılarımızla. 

Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi 
Adına Başkan 
Erdeşan Kobaş BGANBA 
İstanbul – TÜRKİYE
 
Kaynak: info@abhazya.org. 
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
ahmet - tc
padisah gürcü olursa sonuc normal neden gurcıstana kimligi gösterip pasaportsuz giriliyor bu ülke neden özel tayüp bey acıklarsa iyi olur cok adil birisidir kendisi mazlumları pek sever
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.