RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:58:11 tarihnde eklendi. 683 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Novogitzin; Gürcistan sınıra asker yığıyor

ANATOLİ NOGOVİTZİN "GÜRCİSTAN, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA SINIRLARINDAKİ ASKER SAYISINI ARTTIRIYOR"
Novogitzin; Gürcistan sınıra asker yığıyor 05/12/2008. Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Anatoli NOGOVİTZİN; 04 Aralık çarşamba günü yapmış olduğu açıklamada, Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya sınırları yakınlarında bulunan askeri birliklerinin sayısını arttırdığını belirtti.

Anatoli NOGOVİTZİN "Gürcistan'ın bölgede askeri birliklerinin saysını arttırmaya çalışması Abhazya ve Güney Osetya'da görev yapan Rus askeri birliklerinin bu iki bölgede oluşturmaya çalıştığı barış ortamına ve istikrara engel oluyor.Rusya Devleti ile dostluk ilişkisinde bulunan bu iki ülkeye, Gürcistan yönetimi tarafından yeniden yapılacak olan her türlü saldırıya karşı Rusya ordusu karşılık verecek güce sahiptir" hatırlatmasında bulundu.

Anatoli NOGOVİTZİN "Abhazya ve Güney Osetya'da görev yapan Rus Askeri birlikleri belirlenen plana göre hareket ediyorlar. Sınırlarda görev yapan birliklerimizin ne zaman görevlerini bırakacakları şimdilik belli değil, onlar Gürcistan yönetiminin, Abhazya ve Güney Osetya'yı ilhak girişimlerine, bu ülkelerin güvenliğini ve istikrarını bozacak her türlü girişimine karşılık vermek için görevlerini yapıyorlar" dedi.

REGNUM Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre daha önceden, Abhazya ve Güney Osetya'da rus ordusunun 3.700 askerden oluşan iki ayrı askeri üssünün oluşturulmasına karar verildiğini belirten Rusya Federasyonu Askeri Birlikleri Başkanı General Nikolay MAKAROV "Rus askeri birlikleri Abhazya'da "Gudauta", Güney Osetya'da da "Djava" bölgelerinde iki askeri "üs" de bulunacaklar. Rus askeri birlikleri, Yukarı kodor Bölgesi'de dahil olmak üzere Abhazya ve Güney Osetya'nın bütün topraklarının korunmasını sağlayacaklar" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.