RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mart 2017, Cuma 17:17:33 tarihnde eklendi. 575 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Baltık’da Rusya Korkusu Sürüyor

ESTONYA BAŞBAKANI JURİ RATAS “MOSKOVA’NIN NATO İLE DİYALOĞU – ABHAZYA, GÜNEY OSETYA VE KIRIM’DAN VAZGEÇMESİ SONRASINDA OLMALIDIR!”
Baltık’da Rusya Korkusu Sürüyor
10/03/2017. Tallinn. 10 Mart 2017. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Estonya başbakanı Jüri Ratas “Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığı görevini yürütecek olan Estonya’nın önceliklerinden birisi NATO – AB İşbirliğini güçlendirmektir” dedi.
 
REGNUM Haber Ajansı’nın Estonya Hükümeti Basın Servisi’nden aldığı bilgiye göre, Estonya Başbakanı, Merkez Parti Başkanı Jüri Ratas, 9 Mart Perşembe günü, Brüksel’de (Belçika), NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile, NATO askeri güçlerinin Estonya’da konuşlandırılması, NATO Devlet ve Hükümet Başkanlarının Mayıs ayı içerisinde Estonya’da yapacakları toplantı yanı  sıra güvenlik ile ilgili konuları görüştü.
 
Jüri Ratas, görüşme sırasında NATO’nun Rusya ile diyalog kurması için sadece tek bir koşul olmalıdır – Kırım’ın Ukrayna’ya, Abhazya ve Güney Osetya’nın Gücistan’a ve Pridnestroviya’nın – Moldova’ya geri dönmesiyle olabileceğini belirtti. 
 
Jüri Ratas “Bizler, Rusya ve NATO arasındaki diyaloğun daima açık olmasından yanayız. Ancak, bu diyaloğun gerçekleşebilmesi için tek bir koşul vardır, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün  tam olarak sağlanması ve aynı zamanda Gürcistan ve Moldova’nın da” dedi.
 
REGNUM Haber Ajansı’nın daha önce belirttiği üzere, NATO ülkeleri içerisinde bulunan Letonya, Litvanya, Polonya ve Estonya, Rusya’yı en önemli ve etkin bir biçimde eleştiren ülkeler olarak biliniyor. Onlar Atlantik Birliği içerisinde çalışmaların tek bir örgütsel yapı olarak “Rusya Tehditi” ve “Rusya İşgali” konusu ile ilgli olarak engel oluşturmalarını istiyorlar. Aynı zamanda bu eski SSCB ülkelerinin, (Ukrayna, Gürcistan ve Moldova – Abhazyam.com)  NATO içerisine katılmaları için etkin bir biçimde lobi çalışması yapıyorlar.          
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2247587.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.