RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 07 Mart 2017, Salı 12:13:06 tarihnde eklendi. 608 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Akıllanmıyor

GÜRCİSTAN, ABHAZYA’NIN İKİ DEVLET SINIR KAPISINI KAPATMASINI, RUSYA’NIN İŞGAL GİRİŞİMİNİ GÜÇLENDİRMESİ OLARAK NİTELENDİRİYOR.
Gürcistan Akıllanmıyor
07/03/2017. Tiflis. 6 Mart. REGNUM. Çeviri: Fatih Atan (Atanba - Тванба). Gürcistan Devlet Başkanlığı Yönetimi, Nabakevi ve Otobaya sınır geçiş noktalarının kapatılmasını, Rusya’nın “İşgal Rejimi” eylemi olarak nitelendiriyor.
 
Gürcistan Devlet Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Sekreteri Tengiz Pkhaladze, bu eylemin Abhazya’nın Gürcistan izole edilmesine ve bölge yaşayanlarının hareket özgürlüğünün ihlal edilmesine hizmet ettiğini belirtti. (Konu Hakkında Abhazya Dışişleri açıklaması için bknz: http://www.abhazyam.com/haber/5674/abhazya-gurcistan-siniri.html ) 
 
Pkhaladze “Geçişlerin kapatılması ile ilişkin olarak alınan bu karar çirkin bir davranıştır. Bu, Gürcistan nüfusunun bölünmesi yolunda atılmış yeni bir adımdır, işgal altındaki topraklarda yaşayanların, Gürcistan’ın diğer bölümünde ki nüfus ile ilişkisini kesmektir. Bu ayrıca, Rusya Federasyonu tarafından Gürcistan’ın topraklarını ayırmayı amaçlayan bir başka adımdır” dedi.
 
Pkhaladze’ye göre, Gürcistan Devlet Başkanı, bu eylemler karşısında uluslararası toplum tarafından, etkin bir biçimde mücadele edilmesi ve yanıt verilmesi gerektiğine inanıyor.
 
Gürcistan Devlet Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Sekreteri “Elbette ki bu tepkiler yükselecektir ve Rusya tarafından işgal altındaki topraklarda ve Gürcistan’ın geri kalan kısmından ayrılmasını ve ilhak etmeyi amaçlamayı hedefleyen bu adıma karşı olarak uluslararası toplumu birleştirmek için her türlü çaba gösterilecektir” dedi.               
 
Kaynak: https://regnum.ru/news/polit/2246054.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.