RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:56:11 tarihnde eklendi. 582 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş sınırlarımız tam güvenli

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA'NIN İZİNİ OLMADAN HİÇ BİR YABANCI KURULUŞ SINIRLARIMIZDAN İÇERİ GİREMEZ" DEDİ
Bagapş sınırlarımız tam güvenli 04/12/2008. Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; Abhazya devlet televizyonu'na vermiş olduğu demeçte; Abhazya'nın Gal bölgesi sınırında görev yapan Rus barış gücü Kuvvetlerinin yerine abhaz sınır muhafızlarının yerleştiridiğini belirterek "bizler, sınırı güçlendirmek ve verilen hizmetleri hızlandırarak hizmette var olan kaliteyi arttıracağız. Sınırda nelere gereksinim var, çünkü bizler orada nasıl haretet edilmesini iyi biliyoruz. kimler ile komşu olduğumuzu biz biliyoruz, en önemli görevimiz sınırımızı sağlamlaştırmaktır" dedi.

Sergey BAGAPŞ; Abhazya-Gürcistan sınırına bir düzen getirldiğini belirterek "Gürcistan sınırı şu anda kapalı bulunuyor, oradan sadece uluslararası işbiriliği görevlileri ve İngurGES çalışanları geçebiliyor, vatandaşlar Gal bölgesi yönetiminden alacakları belgeler ile geçebilirler. İnsanlar, sınırı belgeleri olmadan geçmeye kalktıklarında, görevlilere para vererek bunu gerçekleştirmek istiyorlar, bu da sınırda kanunsuz ihlallerin olmasına yol açıyor. Bu tür uygulamalara, yönetim sert önlemler alarak yol vermeyecektir. bu tür olayların tekrar edilmemesi için, oraya askeri birliklerimizi yerleştiriyoruz, hizmeti sınıra taşıyoruz, bu da değişim yaratacaktır, oraya konunun uzmanlarını yerleştiriyoruz" dedi.

Sergey BAGAPŞ; belli zamanlarda AB Polis Gücü Kuvvetleri'nin Abhazya'nın Gal Bölgesi'ne girmek için eylemlerde bulunduğunu belirterek "bizlerin izin vermediği hiç kimse sınırımızı geçemez. Eğer, böyle girişmlerde bulunmak istenir ise bizim dışişleri bakanlığımız bulunuyor, bakanlığımız aracılığı ile varolan sorunların çözümü için görüşmelerde bulunulabilir" vurgulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ; Abhazya Cumhuriyeti Gal Bölgesinde yaşayanların Abhazya vatandaşı olduklarını ve Abhazya Pasaportu verilme çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek "Gürcistan beğensin ya da beğenmesin, bizler bölgede Abhazya Pasaportu dağıtma çalışmalarımızı başlattık. Gal bölgesi Yaşayanları Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarıdır" açıklamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ; Abhazya'nın 1. Devlet Başkanı Vladislav ARDZINBA'nın 1999 yılında Gal Bölgesi'ne yerleşen göçmenler ile ilgili olarak sorunlarının çözümünü sağladığını belirterek "bizler, bağımsız bir devletiz ve vatandaşlarımızın sorunlarını bağımsız bir biçimde çözümleyeceğiz" dedi.

Abhazya Devlet Başkanlığı Basın Bürosu'nun yapmış olduğu açıklamada, Sergey BAGAPŞ; geçtiğimiz çarşamba günü Abhazya-Gürcistan Sınırında yaşanan sorunların çözülmesi için bir çalışma grubunun oluşturulmasını istediğini belirterek "sınır da kontrol görevi yapan sınır muhafızlarının normal yaşam koşullarının sağlanması ve sınır kontrol binalarının onarılması çalışmaları yapılıyor. Gürcistan tarafı, daha öceden Abhazya'yı tehdit ettiği için, sınırın güvenliğinin sağlanması gereklidir" dedi.

Kaynak. www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.