RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Mayıs 2011, Pazartesi 09:45:23 tarihnde eklendi. 658 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Gal'e dönenleri kayıt edecek

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA OLARAK GAL BÖLGESİ'NE DÖNENLERİ KAYIT ALTINA ALACAĞIZ" DEDİ
Abhazya Gal'e dönenleri kayıt edecek 28/11/2008. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ; bugün Suhum'da Avrupa Komisyonu (AK) ve BM Heyetleri ile göçmenler ile ilgili görüşmede. "yaşanan kanlı savaştan sonra topraklarına geri dönenler ile ilgili konular Abhazya'nın bir kaç sıcak noktasından birisidir" dedi. Heyet üyeleri; AK Uluslararası İlşikiler Bölüm Genel Müdürü Gunnar VİGAND, BM Göçmeler Yüksek Komiseri Udo YANTS, AK Gürcistan Temsilciliği Sorumlusu Pierre EKLUND, BM Göçmen Sorunları Gürcistan Temsilcisi Peter NİKOLAUS'tan oluşuyor.

Sergey BAGAPŞ "savaş sonrasındaki yıllarda Abhazya'nın Gal Bölgesi yaşayanlarından 55 bin kişi geri döndü. Bugün için Gal Bölgesi'nde 65 bin gürcü yaşıyor. Abhazya, genç demokratik bir cumhuriyet, göçmenlerin sorunlarını çözmeye çalışıyor, bütün bu yapılan temiz çalışmalar ile ilgili olarak avrupalı devletlerin anlayış göstereceklerini ümit ettik. Fakat, bizi anlamak istemediler ve Gürcistan'ın karşı çıkışları karşısında bizim inisiyatifimiz ile evlerine geri dönenleri kayıt altına almak istemediler, Gürcistan, sürekli olarak bu açık olarak görünen insanlık sorununu politize etti" vugulamasında bulundu.

Sergey BAGAPŞ; uluslararası organizasyonların sorunların çözümüne yardımcı olmadıklarını, evlerine dönenler ile ilgili olarak sorunların 15 yıldır ortada durduğunu belirterek "bizim ülkemizi sürekli olarak Kosova ile karşılaştırıyorlar, bunun gibi, karşılaştırın, Kosova sorunundan sonra kaç kişi evine dönmüş ve Abhazya'dan kaç kişi dönmüş. Ve şu soru ortaya çıkıyor. Niçin, avrupa ülkeleri, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyor da, Abhazya'nın bağımsızlığını tanımıyor?" sorusunu gelen hetet üyelerine sordu.

Sergey BAGAPŞ "BM Göçmen Bürosu, AGİT güçlerini birleştirmelidir, Gürcistan'ın finansal güçlerini silahlı kuvvetlerine harcamadığını, göçmenlerin evlerine dönmesi için gönderilen paraların, onların Gürcistan toplumuna adapte olmaları için harcandığına Rusya ve Abhazya'nın inandırılması gerekir" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Abhazya,, birinci etap olarak cumhuriyetin Gal bölgesi'de evlerine geri dönenleri kayıt altına alyor, bundan sonra, uluslararası yardım kuruluşlarının onlara yardım programlarını uygulamalarını göreceğiz" vurgulamasında bulundu.

Gunnar VİGAND "bizler, Cenevre'de yapılan uluslararası toplantıda, ülkelerinden evlerini terk edenler ve kaçanlar ile ilgili olarak oluşturulan grup çalışmaları için Abhazya'ya geldik" açılamasında bulundu.

BM Yüksek Komiseri Udo YANTS "19 Kasım'da Cenevre'de çalışma gruplarında oldukça verimli çalışmalar yapıldı ve bugün için üçüncü raund çalışmalarına hazırlanıyoruz. Evlerini terk edenlerin sorunlarının çözümü için orta süreli ve uzun vadeli görüşmeler planlıyoruz" dedi.

Kaynak: www.regnum.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.